Kategorie
Skocz do zawartości

Czy należy mi się urlopowe?

Gość A_R
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Złożyłam wypowiedzenie. 30 kwietnia jest koniec mojego  miesięcznego wypowiedzenia. Jestem zatrudniona krócej niż 10 lat, więc roczny wymiar mojego urlopu wynosi 20 dni.

W 2022 dostałam świadczenie urlopowe za dni z 2021 roku. W tytule przelewu było napisane,, świadczenie urlopowe  za 2022 rok."

W tym roku kalendarzowym  dopiero zaczęłam wykorzystywać dni urlopowe z 2022 roku.  Na przełomie stycznia i lutego 2023 wykorzystałam 3 dni z 20  dni urlopu wypoczynkowego za 2022. Napisałam wniosek i pracodawca  w okresie wypowiedzenia udzieli mi urlopu  ciągiem w postaci zaległych dni wolnych za 2022 rok (17 dni) i 7 dni  za 2023 rok (za pracę od stycznia do kwietnia 2023) 

Czy  będzie mi przysługiwało  teraz swiadczenie urlopowe ? Czy jednak nie?  Poinformowałam pracodawcę  o tym co znajduje się  w art. 3 ust. 3, ust. 4–6 ustawy z 4 marca 1994 r. o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych (tekst jedn.: Dz.U. z 2017 r. poz. 2191 ze zm.).

Pani ksiegowa twierdzi, że świadczenie urlopowe za bycie teraz na 24 dniach urlopu (17 dni za 2022 i 7 dni za 2023) mi się nie należy, bo nie przepracowałam teraz pełnego 2023 roku. Poza tym zakład chyli się ku upadłości,  ale jej nie ogłosili. Chyba nie będą w tym roku wypłacać świadczenia. Nie poinformowali mnie o tym do 31.01.2023. Proszę o pomoc.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...