Kategorie
Skocz do zawartości

jaki paragraf 6060 czy ?????

Gość ala
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

na fakturze rozbudowa i montaż centrali telefonicznej 3600 zł a w specyfikacji:- rozbudowa centrali telefonicznej 1100zł, wykonanie instalacji telefonicznej (ulożenie koryt, gniazda) 2500 zł- zakup aparatów telefonicznych 300

W tej sytuacji aparaty sfinansuj z 4210 a rozbudowe centrafi jako usługę z 4300, nie ma sensu nic innego z tym robić jesli ta centrala taka tania była.Jest jeszcze inna alternatywa możesz 3300,- z § 6060 dołożyć do 900 zł (obecna wartość centrali) i wtedy centralę przyjać na stan srodków trwałych

Tak Sneju masz rację tam szukalismy takiego rozwiązania,ale...............zauważ,ze tutaj ta warość centrali musiałaby zwiekszyć się nie tylko o modernizację,ale razem z telefonami o 3600,- wtedy dopiero jest to modernizacja, tak jak w tamtym wątku pisałam Ja jednak zrobiłabym tak jak tutaj piszę wyżej,rozwiązanie pierwsze

Gość Gość- Gość
Co tu wymyślać i na co zwracać uwagę, wystarczy,że modernizacja będzie wyższa i przykład gotowy. Jak to snejk zauważył,że idea się liczy. Raz piszesz tak a raz siak. obserwując twoje posty często są ze sobą sprzeczne i odwracają kota ogonem.

na fakturze są pozycje tak jak wyżej napisałam

1. rozbudowa centrali telefonicznej i wykonanie instalacji telefonicznej 3.600

3. zakup aparatów telefonicznych 300

wartość ogólnej faktury 3900

CZY JEŚLI MIAŁABYM WSZYSTKO ZAPISANE NA FAKTURZE W JEDNEJ POZYCJI: MODERNIZACJA CENTRALI TELEFONICZNEJ 3900 ZŁ to czy miałabym zdjąć wydatek z paragrafu 6060 i z konta 013 wartość 900 zł i zaksięgować wszystko jako środek trwaly na konto 011?

• 7 miesięcy temu...
wg.mnie na par 6060 winno się księgować zakup zestawu komputerowego , kserokopiarek, jakiś maszyn nie wymagaacych montażu powyżej 3500zł,wykup gruntów natomiast w par.6050 rozbudowy,budowy,modernizacje maszyn,budynków, kanaliz itp. zakup maszyn wymagaacych montażu jeżeli miałaś modernizację centrali to osobiście dałabym na par.6050

• 9 miesięcy temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...