Karolina_sk Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Czy każdy pracownik który chce skorzystać z opieki nad dzieckiem do lat 14 musi wypełnić oświadczenie? Czy to oświadczenie musi być wypełniane co roku, bo to przecież zaśmiecania akt jeśli co roku będe wpinała do akt osobowych. Czy wystarczy jak pracownik jednego roku wypełni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 każdy, kto chce korzystac z tego uprawnienia musi takie oświadczenie wypełnić. A to czy zastosujesz waraint pisma j, który wypełnia się co roku, czy jednorazowy z zastrzezeniem, że pracownik zobowiązuje sie do zawiadomienia pracodawcy przy kazdorazowej zmianie warunków, zależy wyłacznie od was. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edzia Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wy decydujecie ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejt.kasia Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Jeśli ja jestem na urlopie macierzyńskim, ojciec dziecka może w tym czasie wziąć w pracy 2 dni opieki nad dzieckiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 O jaką opiekę chodzi? O zwolnienie lekarskie czy wolne na podstawie art. 188 kp?Jeżeli o zwolnienie lekarskie to tylko w przypadku jeżeli dziecko jest w wieku do 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 pisze o dwóch dniach , więc raczej na 100% chodzi o art 188 k.p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejt.kasia Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 tak, chodziło mi o wolne na podstawie art 188 kp. Mężowi pracodawca odmówił udzielenia dni wolnych tłumacząc że nie należy mu się ze względu na to że ja jestem na macierzyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejt.kasia Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 jeśli pracodawca nie ma racji to na co się powołać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 To niech on się powoła, że nie należy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 na kodeks pracy, nic tam nie jest napisane o warunkach ograniczających prawo pracownika do tych dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi