Gość Marcin Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 w warszawie w skwp mają fajny kurs ' Rachunkowość podatkowa' czy cos takiego. Zaczyna się kiedyś we wrześniu. 1500 zł ale gdybym mógł chętnie wziąl bym udział. Pozdro. Swoja drogą ciekawi mnie w jaki sposób uczą na studiach o ustawach np pit, cit, vat ? Czy każą uczyć się na pamięć przepisów a potem kartkówki czy coś w tym rodzaju? Jeśli ktoś wie prośba o info.Nie wiem, jak było wcześniej i nie wiem, jak w Warszawie, ale w Łodzi na podyplomówce UŁ (kierunek "Rachunkowość i zarządzanie finansami") jest trochę o podatkach, zarówno o ich istocie, sposobie naliczania, jak i w jaki sposób je księgować. W przypadku podatków, to chyba największą trudność sprawia ogarnięcie kwestii różnic pomiędzy ujęciem powstania przychodu wedle rozumienia rachunkowości, a momentem uznania przychodu przez organ podatkowy i jak to zaksięgować (vide: rozliczenia międzyokresowe). Jednak nie jest to niemożliwe do ogarnięcia. Teoria to podstawa. Praktycznych zajęć też jest sporo, więc chyba ok. W ciągu całych studiów podypl. (2 semestry, łącznie ponad 300 godzin wykładów i ćwiczeń) jest kilka egzaminów, w tym najważniejszy końcowy, z którego pozytywna ocena skutkuje otrzymaniem certyfikatu z MF. Btw... Obecnie, jak już wspomniałem, studiuję podyplomowo "Rachunkowość i zarządzanie finansami". Poszukuję biura rachunkowego z Łodzi lub najbliższych okolic w celu zdobycia praktycznego doświadczenia w tej profesji. Moje dzienne wykształcenie, podobnie, jak Michała (założyciela wątku) też nie ma nic wspólnego z rachunkowością. Na swoją obronę dodam jednak, że w dotychczasowej pracy zarówno w Polsce, jak i w UK, poszerzyłem swoje zdolności analityczne i numeryczne, potrafię obsługiwać pakiet MS Office (zwł. Excel), ściągnąłem sobie też oprogramowanie księgowe, Ognika Premium (niestety tylko wersja demo), na którym ćwiczę. Posiadam znajomość podstaw rachunkowości, lecz również podstawy wiedzy o podatkach i prawa handlowego. Brak doświadczenia nadrobię pracowitością, dokładnością i zdolnością szybkiego uczenia się.Mogę pracować nawet za symboliczne pieniądze, jeśli będzie trzeba, to opłacę z własnej kiesy ubezpieczenia i inne świadczenia, w zamian za umożliwienie mi zdobycia praktycznego doświadczenia. Do osób zainteresowanych wyślę oczywiście CV i list motywacyjnyKontakt : marcinp@mail.com Będę zobowiązany. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaalena Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Polecam w biurze rachunkowym które nastawione jest na rozwój i nie zamyka się na nowe technologie. Ja dzięki temu że dobrze trafiłam miałam możliwość poznania wielu fajnych narzędzi które warto wykorzystywać w księgowości od programów typowo księgowych do oprogramowań które fajnei ułatwiają prace jak https://mojebiuro24.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlow82 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Polecam w biurze rachunkowym które nastawione jest na rozwój i nie zamyka się na nowe technologie. Ja dzięki temu że dobrze trafiłam miałam możliwość poznania wielu fajnych narzędzi które warto wykorzystywać w księgowości od programów typowo księgowych do oprogramowań które fajnei ułatwiają prace jak https://mojebiuro24.pl/ Też słyszałem wiele dobrego o tym biurze. Znajomy korzystał z ich usług i był bardzo zadowolony, więc i miejsce pracy też zapowiada się na ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Patrz po ofertach jakie pojawiają się w sieci - http://taxcare.pl/kariera/Masz dokładnie podane, czego potrzebujesz. Największe znaczenie ma doświadczenie. Na początek nie możesz liczyć na wiele, chociaż w renomowanych firmach nawet początkująca księgowa dostanie te 3 tysiące. Kwestia miasta, doświadczenia, wiedzy i samodzielności. Po prostu tonuj oczekiwania w stosunku do tego, co potrafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furnel64 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Fajnie, dzięki za wszystkie rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małami Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 a ja już założysz własne biuro rachunkowe pomyśl o dobrych programach, narzędziach, które usprawnią Ci pracę. Jednym z nich może być program Pakietu Przedsiębiorcy - Mała KSięgowość. Ja w swoim biurze rachunkowym korzystam z niego i szybko i sprawnie rozliczam moim klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZosiaA Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Guest_małami Jak nie rozumiesz tematu postu, to może lepiej zamilknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T85 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Praktyka, praktyka, i jeszcze raz praktyka - nawet "na sucho", dla samego siebie, żeby wiedzieć co z czym się je :) programów teraz nie brakuje, sporo firm daje wersje testowe (np. RESET2), więc warto nawet na własny użytek uczyć się ich obsługi, sprawdzać, co gdzie należy umieścić, jak liczyć, a potem pytać bardziej doświadczonych, czy wszystko zostało zrobione jak należy - użytkowników na forum jest sporo, ktoś na pewno pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greff Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jeśli chodzi o księgowość i nie masz problemów z angielskim, to poza klasycznymi portalami zawsze mozna rzucić okiem np. na linguajob.pl - sympatyczny portal, mają troszkę ofert, moze akurat coś fajnego się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik66 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 A próbowałeś coś znaleźć przez agencję pracy ? Zobacz jeszcze tutaj http://axamo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torcik66 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zajrzyj do serwisu https://clixs.plgdzie wielu rpacodawców wystawia ogłoszenia jeżeli chodzi o pracę, więc może znajdziesz coś akurat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Szukajcie po dużych miastach, takich jak Kraków. Same zerknijcie - https://www.gowork.pl/praca/krakow;lJeśli tylko zależy wam na pracy, to coś dostaniecie. Akurat teraz nie ma żadnych problemów z szukaniem etatów. Dla każdego, kto tylko chce coś znaleźć, znajdzie się też etat,Tak wygląda sytuacja rynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 może jakaś oferta Ci wpadnie na stronie jobuj.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi