Kategorie
Skocz do zawartości

Ryczałt pytania?????????

Gość Heniek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WitamWłaśnie załatwiam formalności z otwarciem DG. Mam prośbę czy może ktoś bardziej doświadczony mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań. Szukałem w internecie pytałem w US ale nie na wiele to się przydało. Chciałbym prowadzić sprzedaż w internecie i rozliczać sie na zasadzie ryczałtu.1.Na ryczałcie trzeba prowadzić ewidencje środków trwałych i ewidencje wyposażenia ; mam tylko stary komputer i przez pewien czas on mi wystarczy i nie bardzo mam co wpisać ; czy w takim wypadku muszę prowadzić te ewidencje ?2.Od ryczałtu można odliczyć składkę zdrowotną ; czy jeżeli składka będzie większa niż ryczałt to muszę w takiej sytuacji składać jakieś oświadczenie do US czy po prostu nie płacę podatku i rozliczam się dopiero PIT28 w przyszłym roku?3.Podobno jeżeli wszystkie przychody idą przez konto firmowe i rachunki z konta zawierają opis sprzedanego przedmiotu oraz dane kupującego to nie muszę kupować kasy fiskalnej nawet po przekroczeniu limitu. Czy to prawda?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...