Gość nina Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 a wygląda to tak, że w 04/2009 roku otrzymaliśmy fakturę na zakup programu księgowego, która wyglądała następująco:1. licencja na bankowość 2600 netto2. licencja na program ksiegowy 7800 netto, tym samym do deklaracji VAT za 04/2009 poszła wartość 1716 jako zakup środków trwałych.Niestety mieliśmy problem z uregulowaniem płatności, więc dostawca poszedł nam na rękę i wystawił nam w lipcu fv korektę, która miała na celu rozbicie płatności na mniejsz raty, tym samym po korekcie, wyglądało to:1. licencja na bankowosć -2600 (zrezygnowaliśmy)2. licencja na program ksiegowy -6300 netto (deklaracja vat za lipiec, pomniejszono wartość środków trwałych o -1386). Co więcej wdrożenie programu wymagało poniesienia dodatkowych kosztów, na które spółka będąca w powijakach nie mogła sobie pozwolić i tym samym w sierpniu zrezygnowaliśmy z tego programu. Ostatecznie w deklaracji vat mam wykazany zakup środków trwałych w wartości wynikającej z różnicy, czyli pozostało 902,00 zł. Program nie został wdrożony i przyjęty do użytkowania. Na chwilę obecną jego wartość wynosi 7800-6300=4100. (być może dostawca obicąży nas kosztami pozostałymi, bo licencję nam sprzedał, ale tego jeszcze nie wiem). Proszę o pomoc jak mam to zaksięgować w KH żeby to miało ręce i nogi ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi