Kategorie
Skocz do zawartości

Inwestycja w Zakładzie Budżetowym ze środków własnych

Gość monika
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry. To co kiedyś napisała Ania w podobnym temacie rozumiem ~aniawtorek, 6 styczeń, 2009, 08:54Odp: Jak zaskięgować fakturę inwestycyjną pokrywaną ze środków własnych? jeżeli nie mamy jeszcze f-ry to tworzymy rezerwę na przyszłe zobowiązanie(840) 1.przeznaczenie śr.własnych na inwestycję - 740/840 2.otrzymanie f-ry - 080/201 3.zapłata za f-rę - 201/131 4.przyjęcie sr.trwałego z inwestycji - 011/080 5.przeksiegowanie pod datą zapłaty- 840/800 Jezeli najpierw mamy f-rę wówczas stosujemy konto 740 1.otrzymanie f-ry - 080/201 2.zapłata za f-rę - 201/131 3.przyjęcie sr.trwałego z inwestycji - 011/080 4.równowartość srodków pieniężnych wykorzystanych na sfinansowanie inwestycji(zapis dodatkowy do pkt.2)- 740/800, u mnie wystapił przypadek drugi, ale ja nadal nie wiem gdzie jest miejsce na paragraf 6070, dla niego mam miejsce tylko przy 700 i 400, jak to ująć w kosztach. W budżecie była ta inwestycja zaplanowana (w/g kosztorysu. Na dzień dzisiejszy w zrobiłam konto pb 980 wykonanie w paragrafi 6070, ale przecież to nie o to chodzi, wydatek ten musi mieć odzwierciedlenie w kosztach. Pomocy.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...