Gość Magda Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 WitamMam pytanie w sprawie waloryzacji. Kuratorium przysłało mi pismo, zgodnie z którym kwot 8081 i 254 nie należy waloryzować a kwotę 4587 trzeba waloryzować jak dotychczas. Według mnie jest odwrotnie. W art. 70b od września zmieniają się kwoty za 36 miesięcy i przyuczenie, ale punkt o waloryzacji zmienia się dopiero od stycznia, więc wydaje mi się, że do stycznia trzeba waloryzować wskaźnikiem 105,7%. A kwota za 24 miesiąca jest wymieniona w ustawie o zmianie ustawy o systemie oświaty i tam nie ma nigdzie mowy, żeby ją waloryzować. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Ja otrzymalam info z Urzedu Wojewodzkiego ze zadnej kwoty nie waloryzujemy, czyli wyplacamy 4587, 8081 i 254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdalena Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Zgadzam się z przedmówcą. Kwot nie waloryzujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi