Kategorie
Skocz do zawartości

Dodatkowe obowiązki pracownika a wysokość wynagrodzenia

Admin Kadry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość matuszewsk56@gmail.com
Z tego co wyczytałam ,pracodawca nie może notorycznie dokładać obowiązków pracownikowi bez jego pisemnej zgody i oczywiście bez zapłaty.Tak sie dzieje w Państwowym Urzędzie w którym jestem zatrudniona.Przez 130 dni w roku pracuję za koleżanki i na odwrót[więc dodatkowe obowiązki to nie jest incydentalna sprawa]a bywa że nie ma w pracy 2 koleżanek i tez trzeba wykonać pracę-za darmo ,to jest zwykłe oszustwo.Teraz jest remont i -sprzatamy -po tym remoncie też w ramach zwykłego wynagrodzenia.Mamy najniższe wynagrodzenie i nie mamy szans na dodatkowe pieniądze za dodatkową prace.Jak zawalczyć o pieniądze?

• 2 lata później...

Jestem zatrudniona jako sprzedawca. Od miesiąca narzucili nam przesyłki sądowe InPost nie pytając nikogo o zdanie, a to jak najbardziej przekracza moje obowiązki. Co powinnam zrobić?

Co zrobić? Przeczytać dokładnie artykuł w pierwszym poście tego wątku, a znajdzie tam Pani odpowiedź na swoje zapytanie.

• 4 miesiące temu...
Gość kangur791@onet.pl
a jak jest w przypadku kiedy pracodawca polecił mi stałe zastępstwo pracownika tzn. kiedy jest on na urlopie lub na zwolnieniu lekarskim musze wykonywać jego obowiązki - natomiast kiedy jest w pracy muszę być na bieżąco z jego sprawami ponieważ w każdej chwili musze być gotowy by go zastąpić?

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
Gość Gość
To jest Polski ustrój jest jaki jest (ja go nie wybierałem)-ale ja się pytam kto za tą władzę zapłaci, za te przekręty-za te oszustwa-i jeszcze jedno co wy dajecie społeczeństwu-obiecanki cacanki-a w sumie jak go zwał tak wszystko suweren opłaci-a to tylko dlatego że siedzą tam na ławach prominęci i kombinują jak by tu suwerena trąbę udearzyć

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...