Admin Kadry Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Brak pisemnej zgody pracownika na wykonywanie dodatkowych obowiązków bez podwyżki wiąże się z możliwością powództwa sądowego o ustalenie wysokości dodatkowego wynagrodzenia. Powrót do artykułu: Dodatkowe obowiązki pracownika a wysokość wynagrodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matuszewsk56@gmail.com Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Z tego co wyczytałam ,pracodawca nie może notorycznie dokładać obowiązków pracownikowi bez jego pisemnej zgody i oczywiście bez zapłaty.Tak sie dzieje w Państwowym Urzędzie w którym jestem zatrudniona.Przez 130 dni w roku pracuję za koleżanki i na odwrót[więc dodatkowe obowiązki to nie jest incydentalna sprawa]a bywa że nie ma w pracy 2 koleżanek i tez trzeba wykonać pracę-za darmo ,to jest zwykłe oszustwo.Teraz jest remont i -sprzatamy -po tym remoncie też w ramach zwykłego wynagrodzenia.Mamy najniższe wynagrodzenie i nie mamy szans na dodatkowe pieniądze za dodatkową prace.Jak zawalczyć o pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matuszewsk56@gmail.com Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Mam iśc do sądu????Wiadomo że będę miała juz po pracy mam56 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Jestem zatrudniona jako sprzedawca. Od miesiąca narzucili nam przesyłki sądowe InPost nie pytając nikogo o zdanie, a to jak najbardziej przekracza moje obowiązki. Co powinnam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Jestem zatrudniona jako sprzedawca. Od miesiąca narzucili nam przesyłki sądowe InPost nie pytając nikogo o zdanie, a to jak najbardziej przekracza moje obowiązki. Co powinnam zrobić?Co zrobić? Przeczytać dokładnie artykuł w pierwszym poście tego wątku, a znajdzie tam Pani odpowiedź na swoje zapytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kangur791@onet.pl Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 a jak jest w przypadku kiedy pracodawca polecił mi stałe zastępstwo pracownika tzn. kiedy jest on na urlopie lub na zwolnieniu lekarskim musze wykonywać jego obowiązki - natomiast kiedy jest w pracy muszę być na bieżąco z jego sprawami ponieważ w każdej chwili musze być gotowy by go zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Spróbuj nie podpisać zakresu obowiązku !!!,. A na pewno będziesz pracować. Iśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To jest Polski ustrój jest jaki jest (ja go nie wybierałem)-ale ja się pytam kto za tą władzę zapłaci, za te przekręty-za te oszustwa-i jeszcze jedno co wy dajecie społeczeństwu-obiecanki cacanki-a w sumie jak go zwał tak wszystko suweren opłaci-a to tylko dlatego że siedzą tam na ławach prominęci i kombinują jak by tu suwerena trąbę udearzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi