Admin Samorząd Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 W 2012 roku wejdzie w życie większa część przepisów tzw. ustawy śmieciowej. Oznacza to, iż gminy - którym nowe przepisy przyznały władztwo nad odpadami - muszą wkrótce zacząć przygotowywania się do przejęcia nowych zadań i do wdrożenia przepisów ustawy. Powrót do artykułu: Ustawa śmieciowa - analiza przepisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 jestem niezmiernie wdzięczny za troskę o lasy - oddychajęce bez śmieci, ptaki bez toreb foliowych na głowach.cudownie pięknie .zwiększony cicho podatek i jest wspaniale.tak to następny podatek. jaki wspaniały bo płaci każdy nawet ten który się tylko co urodził,nie musisz pracować, być zameldowany - płać.płaci ten kto faktycznie mieszka.od lipca rodzina 10 osób (2 + 8) zapłaci miesięcznie minimum 126 zł a dochód to 600 zł. zabrano lekką ręką 90 zł.czy dobrze rozumiem coś za coś mała szkodliwość to będzie od 1000 zł, czy okradanie gminy gdy nie zaplacę wlicza się w ten 1000.następny podatek - odpisy na kościoły.dobra, płacę ale zapłaciłem tylko ja i reszta musi być dopłacona z podatków, mojego też. zbliża się dzień gdy zostanie tylko czysty podatek, którym będą się mogli dzielić do woli i sprawiedliwie nasi ustawodawcy.wprowodzimy podatek deszczowy, traworostu, deptodrogi itp.polski język zniesie nowe wyrazy, prawda.czy pamiętacie drodzy ustawodawcy, matki i ojcowie tych maluczkich - w mieście łodzi brak kanalizacji chodników bo zapomniano o rozwiązaniu sprawy własności gruntu.pani prezydent gdy została pani wybrana, w ciągu jednej nocy odśnieżono całe miasto bez problemu nikt nie patrzył na stopień ważności drogi, tak było ale podobno lepiej to już było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 A ja nie rozumiem jednej kwestii, skoro przez x lat moja rodzina "wytwarzała" 1 kosz śmieci, za który płaciliśmy około 20 zł., to dlaczego teraz mam zapłacić za ten sam kosz 50 (bo tyle - 5 osób ona liczy) ? Czytam..."podatek śmieciowy jest dobry (ble, ble, ble)", dla kogo ? Z pewnością nie dla mnie. Gdyby każdy z członków mojej rodziny uzbierał miesięcznie po jednym koszu, to owszem, byłoby to sprawiedliwe, ale w tej kwestii nic się nie zmieniło, każdy członek mojej rodziny zapełnia 1/5 kosza miesięcznie. Każą mi zerwać umowę z byłym odbiorcą śmieci, a niby dlaczego, skoro ja jestem z niego zadowolona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Ludzie gdzie chorzy ludzie wymyślą zdrowe i sprzyjające prawo dla społeczeństwa,to nie możliwe!zbierzmy się w jedność i załatwmy to raz na zawsze,inne kraje są bogatsze i nie kosztuje to u nich tyle co u nas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi