Kategorie
Skocz do zawartości

Ustawa śmieciowa - analiza przepisów

Admin Samorząd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W 2012 roku wejdzie w życie większa część przepisów tzw. ustawy śmieciowej. Oznacza to, iż gminy - którym nowe przepisy przyznały władztwo nad odpadami - muszą wkrótce zacząć przygotowywania się do przejęcia nowych zadań i do wdrożenia przepisów ustawy. Powrót do artykułu: Ustawa śmieciowa - analiza przepisów

• 7 miesięcy temu...
Gość krzysztof
jestem niezmiernie wdzięczny za troskę o lasy - oddychajęce bez śmieci, ptaki bez toreb foliowych na głowach.cudownie pięknie .zwiększony cicho podatek i jest wspaniale.tak to następny podatek. jaki wspaniały bo płaci każdy nawet ten który się tylko co urodził,nie musisz pracować, być zameldowany - płać.płaci ten kto faktycznie mieszka.od lipca rodzina 10 osób (2 + 8) zapłaci miesięcznie minimum 126 zł a dochód to 600 zł. zabrano lekką ręką 90 zł.czy dobrze rozumiem coś za coś mała szkodliwość to będzie od 1000 zł, czy okradanie gminy gdy nie zaplacę wlicza się w ten 1000.następny podatek - odpisy na kościoły.dobra, płacę ale zapłaciłem tylko ja i reszta musi być dopłacona z podatków, mojego też. zbliża się dzień gdy zostanie tylko czysty podatek, którym będą się mogli dzielić do woli i sprawiedliwie nasi ustawodawcy.wprowodzimy podatek deszczowy, traworostu, deptodrogi itp.polski język zniesie nowe wyrazy, prawda.czy pamiętacie drodzy ustawodawcy, matki i ojcowie tych maluczkich - w mieście łodzi brak kanalizacji chodników bo zapomniano o rozwiązaniu sprawy własności gruntu.pani prezydent gdy została pani wybrana, w ciągu jednej nocy odśnieżono całe miasto bez problemu nikt nie patrzył na stopień ważności drogi, tak było ale podobno lepiej to już było.

A ja nie rozumiem jednej kwestii, skoro przez x lat moja rodzina "wytwarzała" 1 kosz śmieci, za który płaciliśmy około 20 zł., to dlaczego teraz mam zapłacić za ten sam kosz 50 (bo tyle - 5 osób ona liczy) ? Czytam..."podatek śmieciowy jest dobry (ble, ble, ble)", dla kogo ? Z pewnością nie dla mnie. Gdyby każdy z członków mojej rodziny uzbierał miesięcznie po jednym koszu, to owszem, byłoby to sprawiedliwe, ale w tej kwestii nic się nie zmieniło, każdy członek mojej rodziny zapełnia 1/5 kosza miesięcznie. Każą mi zerwać umowę z byłym odbiorcą śmieci, a niby dlaczego, skoro ja jestem z niego zadowolona ?

• 1 miesiąc temu...
Ludzie gdzie chorzy ludzie wymyślą zdrowe i sprzyjające prawo dla społeczeństwa,to nie możliwe!zbierzmy się w jedność i załatwmy to raz na zawsze,inne kraje są bogatsze i nie kosztuje to u nich tyle co u nas!

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...