Kategorie
Skocz do zawartości

zajęcie wynagrodzenia ale nie komornik

Gość efa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wpłynęło do mnie zajęcie wynagrodzenia naszej pracownicy z firmy " X" , która udzieliła pożyczki tej pani. Dołączyli do tego ksero podpisanego oświadczenia przez naszą pracownice że zgadza się w przypadku nie spłacania pożyczki osobiście na potrącanie z wynagrodzenia . Nie jest to tytuł wykonawczy więc sądze, że mogę tylko potrącić w przypadku gdy pracownik do mnie przyjdzie i podpisze zgodę że mam tej firmie wysyłać potrącone pieniądze. W innym przypadku chyba nie.Czy dobrze myślę?

Podejdź do tego w ten sposób jak podchodzi większość z nas, mianowicie, niech firma udzielająca pożyczki sama sobie sciąga swoje należności.Czemu masz dla nich pracować? Nic nie rób, papier wepnij a/a i już.To nie jest dla ciebie zobowiazujące, nie będziesz windykatorem dla firmy udzielającej pożyczek.

Wpłynęło do mnie zajęcie wynagrodzenia naszej pracownicy z firmy " X" , która udzieliła pożyczki tej pani. Dołączyli do tego ksero podpisanego oświadczenia przez naszą pracownice że zgadza się w przypadku nie spłacania pożyczki osobiście na potrącanie z wynagrodzenia . Nie jest to tytuł wykonawczy więc sądze, że mogę tylko potrącić w przypadku gdy pracownik do mnie przyjdzie i podpisze zgodę że mam tej firmie wysyłać potrącone pieniądze. W innym przypadku chyba nie.Czy dobrze myślę?

Możesz im równie grzecznie odpisać, że nie jest to dla Ciebie wiąrzące z punktu widzenia prawa. I niech ich szlag trafi, że komornika będą musieli uruchomić :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...