Gość efa Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wpłynęło do mnie zajęcie wynagrodzenia naszej pracownicy z firmy " X" , która udzieliła pożyczki tej pani. Dołączyli do tego ksero podpisanego oświadczenia przez naszą pracownice że zgadza się w przypadku nie spłacania pożyczki osobiście na potrącanie z wynagrodzenia . Nie jest to tytuł wykonawczy więc sądze, że mogę tylko potrącić w przypadku gdy pracownik do mnie przyjdzie i podpisze zgodę że mam tej firmie wysyłać potrącone pieniądze. W innym przypadku chyba nie.Czy dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 nie dookonujesz takiego potrącenia, jesli pracownica maochotę i wolę spłaty, niech spłaca zadłużenie indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Podejdź do tego w ten sposób jak podchodzi większość z nas, mianowicie, niech firma udzielająca pożyczki sama sobie sciąga swoje należności.Czemu masz dla nich pracować? Nic nie rób, papier wepnij a/a i już.To nie jest dla ciebie zobowiazujące, nie będziesz windykatorem dla firmy udzielającej pożyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość efa Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź, tak też myślałam, że mogą się wypchać swoim pisemkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrowiec Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Oczywiście, niczego nie masz prawa potrącać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackJack Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wpłynęło do mnie zajęcie wynagrodzenia naszej pracownicy z firmy " X" , która udzieliła pożyczki tej pani. Dołączyli do tego ksero podpisanego oświadczenia przez naszą pracownice że zgadza się w przypadku nie spłacania pożyczki osobiście na potrącanie z wynagrodzenia . Nie jest to tytuł wykonawczy więc sądze, że mogę tylko potrącić w przypadku gdy pracownik do mnie przyjdzie i podpisze zgodę że mam tej firmie wysyłać potrącone pieniądze. W innym przypadku chyba nie.Czy dobrze myślę?Możesz im równie grzecznie odpisać, że nie jest to dla Ciebie wiąrzące z punktu widzenia prawa. I niech ich szlag trafi, że komornika będą musieli uruchomić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asa Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 tak, nie masz podstaw na to potrącanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bank Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A czasami tu nie ma błędu? "wiąrzące" tak tylko pytam, nie żeby zaraz się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackJack Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A czasami tu nie ma błędu? "wiąrzące" tak tylko pytam, nie żeby zaraz się czepiać Oczywiście że jest! Dzięki za zwrócenie uwagi i życzę nieomylności :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi