staś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, jeśli kobieta zawrze umowę o pracę będąc np. w 7 miesiącu ciąży, to czy poźniej ma prawo do urlopów macierzyńskiego, wychowawczego? Zakładam, że umowa byłaby albo na czas nieokreślony, albo na długi czas określony.Czy gdyby wtedy zaszła potrzeba przebywać na zwolnieniu, to nie było by problemu, jakichś podejrzeń?Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 no z pewnością jesli ta osoba zawrze umowę o pracę w 7 miesiącu ciąży i jeszcze zacznie korzystać ze zwolnień,to ZUS nabierze podejrzeń,że umowa jest pozorna i będzie starał się ją podważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleżanka Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ale ciąża to nie choroba i nie stwarza przeszkód do zatrudnienia. Jeśli będzie ona normalnie pracować, będą dopełnione wszelkie formalności to wg mnie ZUS nie będzie miał podstaw do zarzucenia pozornego zatrudnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jeśli zaraz po zatrudnieniu pójdzie na ZLA z kodem B i tak do rozwiązania, jak to ostatnio się często dzieje, to każdy nabrał by podejrzeń. Natomiast jak będzie pracowała faktycznie prawie do rozwiązania to koleżanki często pisały: "nie ma żadnych przeszkód prawnych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona40 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 witam, mam problem , jestem na zwolnieniu L4 od 24.04.2012jest to po ustaniu zatrudnienia od 13.05 okazalo sie teraz ze jestem w ciazy co teraz mam zrobic aby nie zostac bez jakiej kolwiek kasy. lecze sie na inna chorobe(alergia). jak postapic aby miec maciezynski po porodzie?prosze o pilna porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 nie masz żadnego zatrudnienia, a więc nie przysługuje ci nic, niestety! Musiałabyś się zatrudnić, aby mieć ubezpieczenie i wypracować macierzyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rita Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 strasznie niejasno napisałaś daty, powtórz jeszcze raz od kiedy chorujesz, a od kiedy nie pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ~ Rito, ona choruje od kwietnia, a 13 maja straciła pracę. Nie ma tu niejasnej sytuacji. Nie ma zatrudnienia już 2,5 miesiąca, nie ma szans na macierzyński jesli nie pójdzie do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona40 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 a jak pojde do pracy i bede zarejestrowana chociaz przez miesiac a potem chorobowe to jakie mam swiadczenia ?jaka musze miec umowe z pracodawca i jak to jest potem z maciezynskim . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ale dlaczego z góry zakładasz, że np. po miesiącu pójdziesz na zwoln.chor.?!?ja nie mam nic przeciwko ZLA w ciąży, jeśli istnieją przeciwwskazania do pracy, ciąża jest zagrożona, itd.;ale w sytuacji gdy matka czuje się b. dobrze (a z Twojego postu wynika, że tak jest), przyszłemu bobasowi nic nie zagraża, a jedynym powodem ZLA miałoby być lenistwo... niestety nie popieram... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sua Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Z doświadczenia - u mnie na 10 kobiet w ciąży - 8 bierze zwolnienienie już w pierwszym miesiącu, jedna w czwartym a jedna pracuje do ósmego.Czyżby we współczesnym świecie aż 80% ciąż było zagrożonych? Aż stach w ciążę zachodzić! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ida Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 no niestety ,to sprawa bardzo delikatna i trudno jednoznacznie przesadzać o tym czy ktoś nadużywa swoich praw , czy nie ale faktycznie ja też obserwuję,że niestety większość pracownic po zajściu w ciążę nawet nie myśli o kontynuowaniu pracy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eni Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 niestety większość pracownic po zajściu w ciążę nawet nie myśli o kontynuowaniu pracy.właśnie to mnie "boli"... jeśli zdrowie matki i/lub dziecka jest zagrożone - OK- ZLA jak najbardziej wskazane (tym bardziej, że faktycznie obserwuje się coraz więcej takich dramatów na oddziałach ginekologicznych :) i wtedy lepiej zapobiegać...)ale z góry zakładać, że skoro ciąża to po co pracować... kwestia podejścia :)~Sua całe szczęście że są takie przypadki jak te 2 Panie u Ciebie :) to troszkę "ratuje" nam honor... :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona40 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 jestem teraz na zwolnieniu z powodu silnej alergii. jest to chorobowe po ustaniu zatrudnienia . trwa to juz ok 3 miesiecy . teraz okazalo sie ze jestem w ciazy, czy jezeli teraz poszukam prace to na nowo odzyskam zdolnosc do zasilku chorobowego dodam ze w lutym poronilam i lekarz przestrzego mnie ze roznie to moze byc . czy jezeli rozpoczne prace to mam szanse na maciezynski po porodzie? prosze o porade co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 przecież pytałas już o to dzisiaj!! nie, nie masz szans po ustaniu zatrudnienia na żaden macierzyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 jeśli podejmiesz pracę, to - oczywiście - tak, dostaniesz urlop i zasiłek macierzyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona40 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi