Kategorie
Skocz do zawartości

zawarcie umowy o pracę w ciąży

staś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeśli kobieta zawrze umowę o pracę będąc np. w 7 miesiącu ciąży, to czy poźniej ma prawo do urlopów macierzyńskiego, wychowawczego? Zakładam, że umowa byłaby albo na czas nieokreślony, albo na długi czas określony.Czy gdyby wtedy zaszła potrzeba przebywać na zwolnieniu, to nie było by problemu, jakichś podejrzeń?Dziękuję za odpowiedź

witam, mam problem , jestem na zwolnieniu L4 od 24.04.2012jest to po ustaniu zatrudnienia od 13.05 okazalo sie teraz ze jestem w ciazy co teraz mam zrobic aby nie zostac bez jakiej kolwiek kasy. lecze sie na inna chorobe(alergia). jak postapic aby miec maciezynski po porodzie?prosze o pilna porade

ale dlaczego z góry zakładasz, że np. po miesiącu pójdziesz na zwoln.chor.?!?ja nie mam nic przeciwko ZLA w ciąży, jeśli istnieją przeciwwskazania do pracy, ciąża jest zagrożona, itd.;ale w sytuacji gdy matka czuje się b. dobrze (a z Twojego postu wynika, że tak jest), przyszłemu bobasowi nic nie zagraża, a jedynym powodem ZLA miałoby być lenistwo... niestety nie popieram...
  • Like 2

niestety większość pracownic po zajściu w ciążę nawet nie myśli o kontynuowaniu pracy.

właśnie to mnie "boli"... jeśli zdrowie matki i/lub dziecka jest zagrożone - OK- ZLA jak najbardziej wskazane (tym bardziej, że faktycznie obserwuje się coraz więcej takich dramatów na oddziałach ginekologicznych :) i wtedy lepiej zapobiegać...)ale z góry zakładać, że skoro ciąża to po co pracować... kwestia podejścia :)~Sua całe szczęście że są takie przypadki jak te 2 Panie u Ciebie :) to troszkę "ratuje" nam honor... :)
  • Like 2

jestem teraz na zwolnieniu z powodu silnej alergii. jest to chorobowe po ustaniu zatrudnienia . trwa to juz ok 3 miesiecy . teraz okazalo sie ze jestem w ciazy, czy jezeli teraz poszukam prace to na nowo odzyskam zdolnosc do zasilku chorobowego dodam ze w lutym poronilam i lekarz przestrzego mnie ze roznie to moze byc . czy jezeli rozpoczne prace to mam szanse na maciezynski po porodzie? prosze o porade co robic

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...