Gość ANia Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam Mam pytanie jakie konsekwencje sa wyciągane za nie terminowe zlozenie F01 lub nie zlożenie jego wcale.Grzywna? W jakiej wysokości?nie moglam nigdzie znalezc konkretnej odpowiedzi, podpartej jakims rozporzadzeniem etc?z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zadzwoń do Urzędu Statystycznego i zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 No własnie wolałabym nie dzwonić, dlatego tutaj zadałam to pytanie oni zawsze powiedzą, ze trzeba , że np. grzywna duża itd aby jednak wyegzekwowac od nas te formularze - pytam Was czy z doświadczenia wiecie jak postepuja w takich sytuacjach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Przeciez jak zadzwonisz to podadzą ci podstawe prawną i sobie doczytasz.Może ktos ma takie doswiadczenia, ja osobiście - nie.Kiedyś zdarzyło mi się, że terminu nie dotrzymałam ale zadzwoniłam i powiedziałam o co chodzi, a pani na to że OK nic się nie stało ale najpóźniej za.....2? dni mam dostarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirasek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ustawa o statystyce publicznej Art. 30. ust.3 - Podmioty gospodarki narodowej są obowiązane do: 3) - przekazania jednorazowo, przekazywania systematycznie lub okresowo, nieodpłatnie informacji i danych statystycznych dotyczących prowadzonej działalności i jej wyników w formach i terminach oraz według zasad metodologicznych określonych szczegółowo w programie badań statystycznych statystyki publicznej oraz w przepisach wydanych na podstawie art. 31. Art. 58. Kto wbrew obowiązkowi przekazuje dane statystyczne po upływie oznaczonego terminu, podlega karze grzywny. Art. 59. Orzekanie w sprawach o czyn wymieniony w art. 58 następuje na podstawie przepisów o postępowaniu w sprawach o wykroczenia. Nie czekaj tylko składaj to sprawozdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi