Kategorie
Skocz do zawartości

GUS - F01 - jakie konsekwencje

Gość ANia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam pytanie jakie konsekwencje sa wyciągane za nie terminowe zlozenie F01 lub nie zlożenie jego wcale.Grzywna? W jakiej wysokości?nie moglam nigdzie znalezc konkretnej odpowiedzi, podpartej jakims rozporzadzeniem etc?z gory dziekuje za odpowiedz

No własnie wolałabym nie dzwonić, dlatego tutaj zadałam to pytanie Dołączona grafika oni zawsze powiedzą, ze trzeba , że np. grzywna duża itd aby jednak wyegzekwowac od nas te formularze - pytam Was czy z doświadczenia wiecie jak postepuja w takich sytuacjach..?

Przeciez jak zadzwonisz to podadzą ci podstawe prawną i sobie doczytasz.Może ktos ma takie doswiadczenia, ja osobiście - nie.Kiedyś zdarzyło mi się, że terminu nie dotrzymałam ale zadzwoniłam i powiedziałam o co chodzi, a pani na to że OK nic się nie stało ale najpóźniej za.....2? dni mam dostarczyć

Ustawa o statystyce publicznej

Art. 30. ust.3 - Podmioty gospodarki narodowej są obowiązane do:

3) - przekazania jednorazowo, przekazywania systematycznie lub okresowo, nieodpłatnie informacji i danych statystycznych dotyczących prowadzonej działalności i jej wyników w formach i terminach oraz według zasad metodologicznych określonych szczegółowo w programie badań statystycznych statystyki publicznej oraz w przepisach wydanych na podstawie art. 31.

Art. 58.

Kto wbrew obowiązkowi przekazuje dane statystyczne po upływie oznaczonego terminu, podlega karze grzywny.

Art. 59.

Orzekanie w sprawach o czyn wymieniony w art. 58 następuje na podstawie przepisów o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.

Nie czekaj tylko składaj to sprawozdanie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...