Admin Księgowość Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Jesteśmy firmą transportową. Przy wykonaniu usługi skorzystaliśmy z innej firmy transportowej. Otrzymałam od niej fakturę za transport towarów do kontrahenta. Teraz chcę obciążyć kontrahenta kosztami transportu. Data rozładunku i faktury od firmy transportowej to 31 marca 2008 r. Czy w związku z refakturą takiej usługi mam siedem dni na wystawienie faktury dla kontrahenta, czyli do 7 kwietnia? Czy fakturę dla obciążanego kontrahenta mogę wystawić po dniu otrzymania faktury od firmy transportowej? Fakturę dostałam 9 kwietnia 2008 r. Powrót do artykułu: Jak dokumentować usługę transportową wykonaną przez podwykonawcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość praktyk Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 czyli jak kontrahent zagraniczny mi wystawia fakture ktora dociera jak wiadomo z opoźnieniem to jak refakturuje to od razu mam korekte!!! bzdura!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi