Kategorie
Skocz do zawartości

Zamieszanie z

Gość Aneta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!Posiadam gospodarstwo rolne już kilka ładnych lat.Parę miesięcy temu wyszłam za mąż(31.05).Przed ślubem mąż był bezrobotny i zapisany w Urzędzie Pracy.Starał się o dotację z Urzędu Pracy na rozpoczęcie swojej działalności gospodarczej. Kilka dni przed ślubem przyznano mu dotację, jednak pieniądze otrzymał po ślubie. Teraz od sierpnia prowadzi działalność. Byłam ostatnio w KRUS-ie i uświadomiono mnie, że powinnam zgłosić,że wyszłam za mąż, po drugie męża przepiszą do mnie na hektary. Mąż chce być w ZUS-ie i już złożył papiery. Jak to jest z tym Krusem?? Czy to przymus?? Dlaczego nie ważne jest to,że gospodarstwo jest na mnie, a nie na niego, bo przepisane przed ślubem i mamy inne miejsca zamieszkania odległe o 100 km?? Znajomi coś mi mówili,że możemy płacić karę za KRUS, bo od 31.05 do 01.08 mąż był zarejestrowany w Urzędzie Pracy, zamiast u mnie na hektarach i że w ciągu 14 dni od ślubu nie zgłosiłam w KRUS-ie,że wyszłam za mąż.O co tu w ogóle chodzi, jak to z tym KRUS-em jest??I co mamy teraz wogóle zrobić?? Może ktoś się na tym zna i będzie służył pomocą, o którą bardzo proszę.Ratujcie!

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...