Kategorie
Skocz do zawartości

BARDZO PROSZE O POMOC

Gość NUSKA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pewne zadanie i kompletnie sie gubie i nie wiem jak je rozwiazac.mam nadzieje ze pomozecie mi potrzebuje tego na dzis..bede bardzo wdzieczna...Pozdrawiama oto tres zadania:1.Zaksiegowac poniższe operaj gospodarcze w ukladzie rodzajowym i kalkulacyjnym.2.zamknąć konto rozrachunki iz dostawcami i odbiorcami oliczajac jego stany koncowe3.ustalic wynik finansowy i zamknac konto wynik finansowy.Sp.materiałów 4000zlSp.rachunek bieżący 2000zlSp.towry 1000zlSp.wartosci materialne i prawne 60000zlOperacje:1.zaciagnieto 6-miesieczna pozyczke(WB) 30000zl2.sprzedaż materiały na kredyt na kwote 1000zl+VAT22 (fa)3.wydano materiały do zuzycia w procesie produkcyjnym 2800zl(Rw)4.stwierdzono stratę w magazynie z towarami z powodu zalania na kwote 400zl (Pt)5.podjeto gotowke z banku do kasy 1800zl6.wydano odbiorcy sprzedany program komputerowy:a) o dotychczasowym umorzeniu 8000zb)o wartosci netto 1700zl7.otrzymano WB informujacy o obciazeni rachunk bankowego firmy .oplate za jego prowadzenie 50zl oraz naliczeniu odsetek od zaciagnietego przez firme kredytu krotkoterminowego 300zlTo wszytsko bardzo bedze wdzieczna za rozwiazanie tego...w szzegolnosci mam problem z operacja 2,4,6,7 :( bardzoo prosze

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...