Gość Maksymilian Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Witam, w listopadzie zamówiłem w lokalnym serwisie kartę graficzną. Dostałem dwa lata gwarancji a karta ma wadę fabryczną w formie ''artefaktów'' Od sprzedawcy w serwisie otrzymałem wiadomość, że przez wzrost cen kart graficznych na rynku jest możliwość, że dostaną korektę i zwrot pieniędzy co za tym idzie od nich również dostałbym zwrot pieniędzy a przez wzrost cen kart, mój model kupiłem za 1000zl a na chwilę Obecną jest wart ponad 2000zl więc nie opłaca mi się to ani trochę, mogę ubiegać się w takim wypadku o wymianę na nowy sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinecki Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Oczywiście tak. Naprawa lub wymiana na nowy. W pismach powołuj się na rękojmię, nie na gwarancję (rozumiem, że był to zakup konsumencki). Swoją drogą - co to za model karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi