Gość Mirasek Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 06-02-2008 Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o rachunkowości, w którym zaproponowano podniesienie z 800.000 euro do 1.200.000 euro przychodów netto..... blebleble.Mały i Średni przedsiębiorca będzie mógł korzystać z prawa do prowadzenia uproszczonej rachunkowości,czyli KPiR.Piszą że chodzi o przychody uzyskiwane za poprzedni rok obrotowy ze sprzedaży towarów.... bleble nadmiebiaja że próg ten nie był zmieniany od 1999r. Proponowane zwiększenie limitu przychodów ma na celu uprościć uprawniającym do korzystania z uproszczonej księgowości oraz obniżeniu kosztów prowadzenia działalności....A co c kosztami już poniesionymi:programy, sprzęt szkolenia i wiele innych???? no ale dobre i to - niech będzie!!byle nas czesem nie zaskoczyła zmiana pod tytułem: "Rozporządzenie zmieniające Rozporządzenie do ustawy zmieniającej ustawę" i jeszcze tam coś...podobnego.Ja już żartuję bo na łzy to zabrakło mi wody od czytania tych zmian i rozporządzeń - a SZTUCZNE ŁZY - księgowi wykupili już w aptekach Pozdrawiam Mirasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi