Kategorie
Skocz do zawartości

proszę o pomoc w naliczeniu wynagrodzenia

Gość grey
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!jestem w trakcie pisania pozwu do sądu pracy i chciałbym poprosić o pomoc w naliczeniu wynagrodzenia oraz przeysługujących mi świadczeń.Pensja na umowie 2843,oo zł brutto (inne warunki zatrudnieniai:wynagrodzenie brutto+premia uznaniowa+diety pracownicze).Umowa z polską firmą, która oddelegowała mnie do Francji gdzie wykonywałem pracę. Pracodawca nie ustalił wysokości diety więc w myśl rozporządzenia o wysokościach diet przysługiwało mi 45 euro/dobę (zakwaterowanie było zapewnione).Pracowałem od 18.08.2009 do 23.10.2009. W umowie podane było, że wymiar pracy to pełen etat-40h/tydzień. W rzeczywiśtości praca była od poniedzialku do piątku po 11-12 godzin. Chcę sprawdzić czy dobrze naliczono mi wynagrodzenie i ile należało mi się diet oraz ekwiwalentu za 5 dni(40h) niewykorzystanego urlopu.1. sierpień - 80h normalnej pracy, 30 nagodzin w dni normalne, 22 nadgodziny w soboty2. wrzesien-176 godzin, 100 nadgodzin w normalne dni, 44 nadgodziny w soboty oraz 1224 km przejechane służbowo pojazdem służbowym (stawka 0,042 za km)3. październik - 136 godzin normalnych, 36 nadgodzin w normalne dni, 33 nadgodziny w soboty4. 40h urlopu5. pobyt na terenie Francji od godziny 8.00 dnia 17.08.2009 do godziny 19.00 dnia 25.10.2009 (69 pełnych dó;) - jaka wysokość dietyBardzo proszę kogoś kompetentnego o wyliczenie kwot brutto i netto wszystkiego co mi przysługuje, bo sam nie dam rady obliczyć, a pozew muszę złożyć w poniedziałek.bardzo dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...