Kategorie
Skocz do zawartości

analiza finansowa POMOCY

Gość klaudinek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taką pracę do zrobienia ale nie wiem za bardzo czy dobrze się za to zabrałem.ANALIZA DYNAMIKI I STRUKTURA PRZYCHODÓW, KOSZTÓW ORAZ SZCZEBLI WYNIKU FINANSOWEGOANALIZA RACHUNKU PRZEPŁYWU PIENIĘŻNYCHPrzeanalizowałem bilans jak poniżej, oraz rachunek zysków i strat.Analizy przepływu pieniężnych za bardzo nie rozumiem więc przydałaby się pomoc.Moje pytanie główne to CZY DOBRZE ZACZĄŁEM ANALIZĘ I CZY NICZEGO NIE OMINĄŁEM?Struktura aktywów AKTYWA TRWAŁEAktywa trwałe (%)WNIP (%)Rzeczowe At (%)Należności dł. (%)Inwestycje dł. (%)DŁT rozliczenia mm (%)OpisStruktura aktywów AKTYWA OBROTOWEAktywa obrotowe (%)Zapasy (%)Należności kr. (%)Inwestycje kr. (%)KRT rozliczenia mm (%)OpisStruktura pasywówKapitał własny (%)Zob. i rezerwy (%)Rez. Na zob. (%)Zob. długoterminowe (%)Zob. krótkoterminowe(%)Rozliczenia mm (%)OpisDynamika szczeblu wyniku finansowegoZysk ze sprzedaży brutto (%) Zysk ze sprzedaży (%)Zysk z działalności operacyjnej (%) Zysk z działalności gospodarczej (%)Zysk brutto (%)Zysk netto (%)OpisAnaliza rachunku przepływu pieniężnychPrzepływy nettoPrzepływy inwestycyjnePrzepływy związane z zobowiązaniami zaciąganie spłaty

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...