Kategorie
Skocz do zawartości

Czy działalność w zakresie handlu obwoźnego jest ewidencjonowana na kasie

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę działalność w zakresie handlu obwoźnego (handel na targowisku miejskim). 1. Od kiedy zastosować kasę fiskalną? 2. W jaki sposób ją zainstalować w budce na rynku? 3. Co z kasą zimową porą, przy wysokich temperaturach? Powrót do artykułu: Czy działalność w zakresie handlu obwoźnego jest ewidencjonowana na kasie

Gość Podatnik
W handlu jest tak.że jednego dnia się zarobi,a drugiego trzeba sporo dołożyc,poza tym to ciężki chleb,szczególnie zimą,współczuję handlującym,bo wiem że nie jest to taki złoty biznes,a te skarbówki,to najwyższy czas skontrolować,tylko bałagan w Polsce przez nich!!!!

• 5 lat później...
Gość Henryk Kaliszuk
A własnie gdyby były kasy fiskalne na targach dla wszystkich to wtedy kazdy kto płaci tylko KRUS juz by nie pracował w działalnosci gdyz mu sie nie opłaci ,ale są tacy co maja te kasy ale wogóle ich nie uzywają,jak moze byc ze zona pracuje na małym targu miejskim ,a maz jezdzi po targach i co oni nie przerobili 40 tys.smiech w biały dzien za takie pieniadze to oni by wogóle nie handlowali ,a z czego maja na towar i stoły po 60 m dł.Dlatego ci co płaca ZUS tak zgadzam sie gdyz znam osoby które u mnie nieraz pozycza na ZUS bo nie ma z czego zapłacic.Ale ci co płacą KRUS to maja złoto w polsce.

Od nowego Roku panstwo samo strzeli sobie gola w kolano gdyz sa osoby które płaca ZUS 1046 zł miesięcznie i ledwo ciągna koniec z koncem a teraz kup kase i w dodatku jak fryzjerzy jeszcze jakies urzadzenie według unii europ do dezynfekcji sprzętu sam chodze do fryzjera i nigdy nie widziałem ze jest brudno gdyz fryzjerka ma ponad 100 grzebieni i dla kazdego klienta bierze nowy grzebien ale teraz to u fryzjerów poprostu pustki to juz koledzy likwiduja działalnosc i zobaczymy ile ZUS dostanie wpłat od działalnosci.

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...