Gość Mariusz Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam. Założyłem w poprzednim jednoosobową działalność gospodarczą (firma handlowo usługowa), która będzie rozliczana na zasadach ryczałtu. Mam pytanie odnośnie opłacania podatku do US jak należy wykonywać przelewy? Skąd wziąć informację o nr konta na jaki przelewać pieniądze,a także jaki tytuł przelewu napisać. Czy z US powinienem dostać list o takiej informacji? Również mam pytanie o wyliczanie podatku, a mianowicie sprzedaję przedmioty przez allegro jak i poza allegro. Za grudzień mam sytuację następującą:Na podstawie listy wpłaty od kupujących allegro wychodzi 2700złNa podstawie wypłat na moje konto bankowe wychodzi 1300zł ( ponieważ 1400zł ze sprzedaży za grudzień na moje konto bankowo przyszło 4 stycznia)I dodatkowo sprzedaję również poza allegro.I tu pojawia się moje pytanie czy sprzedaż przez allegro za grudzień mam rozliczać się na podstawie listy wpłat od kupujących z allegro czy na podstawie wpłat moje konto bankowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiakier Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Proponuję zaopatrzyć się we właściwe oprogramowanie do rozliczania DG i problemy (pytania) znikną ;) Do prowadzenia dokumentacji firmy w celu rozliczenia ryczałtem ewidencjonowanym polecam program Ryczałt z Pakietu Przedsiębiorcy. Jest bardzo intuicyjny w obsłudze, na bieżąco aktualizowany i ma wszystkie funkcje niezbędne do samodzielnego rozliczenia z US...https://www.pakietprzedsiebiorcy.pl/ryczalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butiques Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Ryczałt to nie jest idealna forma. Ja wolę normalne opodatkowanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari8 Opublikowano 2 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Ulga klasy średniej jest to nowe rozwiązanie, które ma na celu chronić klasę średnią przed skutkami wprowadzonych zmian. naliczana indywidualnie na podstawie osiąganych przychodów. Nie trzeba składać wniosków jest wyliczana automatycznie. Oczywiście są kryteria dochodowe jeśli chodzi o przyznanie ulgi .Jeśli chcesz wiedzieć więcej to sprawdź ten kurs https://cridoteka.pl/kategoria-produktu/polski-lad/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi