Kategorie
Skocz do zawartości

jak dokumentować prawo do 7% stawki VAT

Gość MF
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaje wyroby medyczne, które są w stawce 7% zgodnie z załącznikiem 3 pkt 106. Wyroby medyczne, w rozumieniu ustawy o wyrobach medycznych bez względu na PKWiU.Spotkałem się z zarzutem że np: maski na twarz takie jak zakładają dentyści czy chirurdzy to nie wyrób medyczny bo można ich użyć np: przy malowaniu.skąd ja mam wziąć papier że coś jest wyrobem medycznym? A definicja w ustawie o wyrobach medycznych jest taka:17) wyrobie medycznym - należy przez to rozumieć narzędzie, przyrząd, aparat, sprzęt, materiał lub inny artykuł, stosowany samodzielnie lub w połączeniu, włączając oprogramowanie niezbędne do właściwego stosowania wyrobu, przeznaczone przez wytwórcę do stosowania u ludzi w celu: a) diagnozowania, zapobiegania, monitorowania, leczenia lub łagodzenia przebiegu chorób, :) diagnozowania, monitorowania, leczenia, łagodzenia lub kompensowania urazów lub upośledzeń, c) badania, zastępowania lub modyfikowania budowy anatomicznej lub prowadzenia procesu fizjologicznego,

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...