Kategorie
Skocz do zawartości

pit37 ulga za internet tylko 1 zł do zwrotu mi wychodzi?

Gość grzegorz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzegorz
Dlaczego? Wydałem na internet rocznie 506.33 zł a po wypełnieniu pit37 wychodzi , że mam jeszcze urzędowi skarbowemu 1 zł dopłacić?liczyłem wg instrukcji oraz korzystałem z programu. co roku miałem prawie 100 zł zwrotu a teraz tak mi dziwnie wychodzi. najwyżej nie bede składał pit37 bo to sie nawet w tym roku nie opłaca.mam pit40A:- przychód - 7303.26- zaliczka na podatek uwzgl. rozl. kwoty do zapł/nadpł/ - 193- ubezp, zdrow. - 565.96pit 11:- przychód - 2508- koszt uzyskania przychodu - 222.50- zaliczka pobrana przez płatnika - 89- skł. na ubezp. społeczne - 343.85- ubezp. zdrowotne - 167.72moje wydatki na internet w roku 2011 - 506.33 i po wyliczeniach wychodzi, że jestem winny urzedowi skarbowemu jeszcze złotówkę...Dobrze policzyłem?

Gość koleżanka
PIT-37 musisz sporządzić, bo miałeś przychody z różnych źródeł. A faktycznie wychodzi 1 zł do zapłaty, bo ZUS odjął w rozliczeniu całą ulgę podatkową 556,02, a ponadto w zakładzie pracy też odjęto ulgę za 2 miesiące /więc to się częściowo nałożyło na siebie/. Gdybyś nie odliczał internetu dopłata byłaby większa.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...