Gość mysza Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 mam pytanie dotyczące umowy zlecenia i braku PIT, otóz w roku 2011 pracowałam na umowę zlecenie, za którą otrzymałam wynagordzenia rzędu 400zł pracodawca stwierdził, że nie wystawi mi PIT11 ponieważ ma takiego obowiązku, z tego co się orientuje brak obowiązku wystawienia PIT11 jest poniżej 200zł dochodu co więc w takiej sytuacji należy zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aa Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 na pity 11 pracodawcy mają czas do końca lutego, po tym terminie napisz do zleceniodawcy, że nie otrzymałaś od niego pitu.Jeśli ten uprze się że ci nie da, złóż rozliczenie roczne do US z informacją że pracowałaś u takiej osoby, zarobiłaśtyle a nie ujmujesz tego dochodu bo nie otrzymałaś od zleceniodawcy PIT11. Z praktyki wiem że bardzo szybko otrzymasz pita, potem tylko będziesz musiała zrobić korektę rozliczenia rocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi