Kategorie
Skocz do zawartości

Jakie dokumenty należy generować w trakcie i na koniec raku podatkowego przy jedn.os.dził.gosp

Gość Lorien
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od maja 2010 prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą w oparciu o KPiR, jestem zwolniony z Vat-u. Jako ,że firma generuje małe dochody podjąłem decyzję o samodzielnym prowadzeniu księgi. Nigdy wcześniej nie miałem z tym doczynienia więc posiłkuję się wiedzą z internetu.Dziś przeczytałem ,że osoby prowadzące księgę winne są sporządzić spis z natury na koniec roku i ująć wartości w księdze( jak zrozumiałem ma to na celu nieujmowanie w koszty towarów niesprzedanych).Niegdy tego nie zrobiłem ,gdyz nie miałem o tym pojęcia.Moje pytanie brzmi co mam teraz zrobić? Inwentaryzację jako taką robiłem ale dla siebie i w Open Office( nie uwzględniała ona kwot tylko ilość sztuk danego asortymentu)Mam jeszcze jedno pytanie-Czy księgowością może zajmować się moja żona( nie ma wykształcenia odpowiedniego i nie pracuje w branży)?Czekam na rady Lorien

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...