Gość Lorien Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam.Od maja 2010 prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą w oparciu o KPiR, jestem zwolniony z Vat-u. Jako ,że firma generuje małe dochody podjąłem decyzję o samodzielnym prowadzeniu księgi. Nigdy wcześniej nie miałem z tym doczynienia więc posiłkuję się wiedzą z internetu.Dziś przeczytałem ,że osoby prowadzące księgę winne są sporządzić spis z natury na koniec roku i ująć wartości w księdze( jak zrozumiałem ma to na celu nieujmowanie w koszty towarów niesprzedanych).Niegdy tego nie zrobiłem ,gdyz nie miałem o tym pojęcia.Moje pytanie brzmi co mam teraz zrobić? Inwentaryzację jako taką robiłem ale dla siebie i w Open Office( nie uwzględniała ona kwot tylko ilość sztuk danego asortymentu)Mam jeszcze jedno pytanie-Czy księgowością może zajmować się moja żona( nie ma wykształcenia odpowiedniego i nie pracuje w branży)?Czekam na rady Lorien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość do Lorien Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Najprościej, najlepiej i najtaniej Ci wyjdzie jeśli zakupisz poradnik/książkę jak prowadzić PKPiR z którego wszystkiego się dowiesz i bez problemu poprowadzisz z żoną KPiR swojej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi