Kategorie
Skocz do zawartości

Prośba o wyjaśnienie w obliczaniu kosztów

Gość Zk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o informację . W tym roku rozliczam sie na zasadzie ryczałtu ewidencjonowanego, firma jest zarejestrowana na mnie i pracuję z żoną czyli wg. przepisów żona jest współpracownikiem . ZUS wpłacony w Lutym za Styczeń oczywiście 2012+ wynagrodzenie żony + podatek 1. 51-1254,14zł . - ubezpieczenie społeczne moje i żony (współpracownik ) 2. 52-509,10zł - zdrowotne moje i żony (współpracownik ) 3. 53-103,66 zł 4. PIT4 - 204,00zł 5. Pensja żony do wypłacenia 1296zł W związku z tym mam pytanie . Które z tych wydatków są odliczane a które nie. Jak to wygląda w liczbach ? Czy np. ubez zdr. jest odliczana cała kwota tj. 509,10 zł. Jeżeli nie to jaka? Chodzi o to, że chciałbym znać precyzyjny wynik finansowy(zysk/strata w swojej działalności) i wydatki nie ujęte w zapisach księgowych notować sobie samodzielnie Z góry bardzo serdecznie dziękuję

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...