Gość Zk Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam i proszę o informację . W tym roku rozliczam sie na zasadzie ryczałtu ewidencjonowanego, firma jest zarejestrowana na mnie i pracuję z żoną czyli wg. przepisów żona jest współpracownikiem . ZUS wpłacony w Lutym za Styczeń oczywiście 2012+ wynagrodzenie żony + podatek 1. 51-1254,14zł . - ubezpieczenie społeczne moje i żony (współpracownik ) 2. 52-509,10zł - zdrowotne moje i żony (współpracownik ) 3. 53-103,66 zł 4. PIT4 - 204,00zł 5. Pensja żony do wypłacenia 1296zł W związku z tym mam pytanie . Które z tych wydatków są odliczane a które nie. Jak to wygląda w liczbach ? Czy np. ubez zdr. jest odliczana cała kwota tj. 509,10 zł. Jeżeli nie to jaka? Chodzi o to, że chciałbym znać precyzyjny wynik finansowy(zysk/strata w swojej działalności) i wydatki nie ujęte w zapisach księgowych notować sobie samodzielnie Z góry bardzo serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Odliczasz od podatku 219,19 ubezpieczenia zdrowotnego, i od przychodu Twoje ubezpieczenie społeczne 627,07 Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi