Gość sara Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 czy pracodawca powinien odprowadzać od mojego wynagrodzenia składkę na fundusz pracy? moje wynagrodzenie zasadnicze 750 zł (1/2 etatu) + 45 zł dodatek stażowy, w sumie 795 zł brutto. Pracuję również na pół etatu w innej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 powinien płacić, bo twoje miesięczne wynagrodzenie w obu miejscach pracy wynosi więcej niż 1.500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sara Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 a jeśli pracodawca nie wie, że jestem zatrudniona w innym miejscu to powinnam złożyć oświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsięgowaEwa Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Składka na Fundusz Pracy opłacana jest tylko wówczas, gdy podstawa wymiaru przekracza kwotę minimalnego wynagrodzenia za pracę (w pierwszym roku pracy pracownika - 80% minimalnego wynagrodzenia). W sytuacji, w której pracownik osiąga dochód mniejszy od minimalnej płacy, pracodawca zwolniony jest z opłacania składki na Fundusz Pracy za takiego pracownika. Jeżeli pracownik osiąga dochody z różnych tytułów, dochody z tych tytułów sumuje się i tę sumę porównuje się z kwotą minimalnego wynagrodzenia. Powinnaś go poinformować, przy wypełnianiu kwestionariusza osobowego powinna być rubryka o innym miejscu zatrudnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi