Gość Piotr Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam wszystkich i mam do was takie pytanie.Mam żonę która ma dwójkę dzieci z poprzedniego związku ale sama nie pracuje jesteśmy małżeństwem od września ubiegłego roku i wspólnie się rozliczamy jak w takim razie odliczy ulgę na dzieci ponieważ jak rozliczam ulgę w programie to wskazuje mi że mam dopłacić całą odliczoną kwotę, nie mogę wpisać dzieci na siebie ponieważ mają inne nazwisko mogę tylko wpisać na żonę ale wtedy tak jak już pisałem program wylicza mi że mam dopłacić całą kwotę proszę o porady jak się odlicza tą ulgę w taki przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 nie możecie się razem rozliczać, bo nie byliście małżeństwem przez cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aa Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 1.rozliczać się z żoną nie możeci gdyż małżeństwo nie trwało cały rok2.ulga na dzieci ci nie przysługuje gdyż nie jesteś prawnym opiekunem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi