Gość M Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Prowadzę działalność (jednoosobowa, vat) w różnych zakresach. W EDG mam wpisany m.in. AUTOHANDEL, DZIAŁALNOŚĆ KOMISÓW SAMOCHODOWYCH, bo zakładając działalność miałem zamiar się tym zająć, jednak do tej pory tego typu działalności nie wykonywałem. Teraz kupiłem samochód od osoby fizycznej jednak nie chciałbym go wprowadzać do firmy, a tylko prowadzić dla niego kilometrówkę i powiedzmy za rok sprzedać nie koniecznie z zyskiem. Czy mogę w taki sposób postąpić tzn. nie uwzględniać tego zakupu w księgach, odprowadzić zwykły PCC, a później po roku sprzedać ten samochód bez wystawiania faktury VAT (tak jak postępuje przeciętna osoba fizyczna bez działalności)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość . Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi