Kategorie
Skocz do zawartości

Czy potrzebna kolejna kasa fiskalna?

Gość Dziubson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dziubson
Czesc, mam pytanieMoja mama ma biuro rachunkowe.Chciałem otworzyć swoją własną firmę z tym ,że chciałbym to zrobić nie otwierając nowej DG tylko jakby n akonto mamy:) czyli dodaję nowe usługi dla biura tylko otwierając nowy punkt.Chciałbym handlować kołpakami- skupować je i sprzedawać np na różnych serwisach aukcyjnych czy w lokalu ,czy kołpaki zaliczają się jako części samochodowe?Bo z tego co się orientuję to na części samochodowe trzeba mieć kasę fiskalną . W przypadku gdy przypuśćmy ,że muszę mieć ta kasę fiskalną a prowadzę skup i sprzedaż w innym lokalu niż moja mama to czy moja mama w takim razie też musi kupić kasę fiskalną do biura? chociaż nie będzie z niej w ogóle korzystała? bo wiadomo ,że biuro rachunkowe zajmuję się głównie osobami prowadzącymi własną działalność a osoby prywatne raczej rzadko korzystają z usług księgowych.EDIT: Aha i jeszcze jedno, czy skupując od młodych łebków komplet kołpaków muszę spisywać ich z dowodu tożamości bądź ogólnie mam obowiązek w jakiś sposób sprawdzać czy kołpaki nie są kradzione?Pozdrawiam,Mateusz

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...