Gość Dziubson Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Czesc, mam pytanieMoja mama ma biuro rachunkowe.Chciałem otworzyć swoją własną firmę z tym ,że chciałbym to zrobić nie otwierając nowej DG tylko jakby n akonto mamy:) czyli dodaję nowe usługi dla biura tylko otwierając nowy punkt.Chciałbym handlować kołpakami- skupować je i sprzedawać np na różnych serwisach aukcyjnych czy w lokalu ,czy kołpaki zaliczają się jako części samochodowe?Bo z tego co się orientuję to na części samochodowe trzeba mieć kasę fiskalną . W przypadku gdy przypuśćmy ,że muszę mieć ta kasę fiskalną a prowadzę skup i sprzedaż w innym lokalu niż moja mama to czy moja mama w takim razie też musi kupić kasę fiskalną do biura? chociaż nie będzie z niej w ogóle korzystała? bo wiadomo ,że biuro rachunkowe zajmuję się głównie osobami prowadzącymi własną działalność a osoby prywatne raczej rzadko korzystają z usług księgowych.EDIT: Aha i jeszcze jedno, czy skupując od młodych łebków komplet kołpaków muszę spisywać ich z dowodu tożamości bądź ogólnie mam obowiązek w jakiś sposób sprawdzać czy kołpaki nie są kradzione?Pozdrawiam,Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziubson Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ponawiam, czy nikt nie zna odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 O kasę najlepiej zapytaj w urzędzie skarbowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi