Gość Gosc Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 operacja 3: Fa VAT - otrzymano fakturę za zakupione zamki do drzwi - 600 + 23% VAT5: Pk - ujawniono wady w dostarczonych zamkach. Wadliwe zamki pozostawiono do dyspozycji dostawcy - 6006: Fa VAT - korekta: dostawca uznał reklamację. Otrzymano fakturę korygującą na kwotę brutto - 7388: Pk - dostawca odebrał wadliwą partię zamków.I teraz ja to robię tak:3: rozliczenie zakupu 600 wn, rozrachunki z tytułu VAT 138 wn, rozrachunki z dostawcami 738 ma5: zapasy obce 600 wn, rozliczenie zakupu 600 ma6: rozrachunki z dostawcami 738 wn, rozrachunki z VAT 138 ma - gdzie dać 600 po ma? jakieś przychody międzyokresowe?8: tutaj najchętniej bym wyksięgował z zapasów obcych, ale nie wiem jak do tego zapis dwustronny Dobrze? Bede wdzieczny za 3 minuty pomocy studentowi przed egzaminem. ;>>Za pomoc serdecznie dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabi Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 dobry żart ....już się wszyscy rzucają na rozwiązywanie tego zadania....i tu powinny być epitety w stronę Gościa(alę resztę sobie doczytajcie co na ten temat myślę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi