Gość Kamil Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam, Mam zarejestrowaną DG w swoim mieszkaniu (usługi informatyczne). Generalnie to co w mieszkaniu się znajduje w związku z charakterem prowadzonej działalności gospodarczej zbiega się do posiadania laptopa i półki na książki i dokumentację.Pytanie czy mogę w jakiś sposób odliczać z działalności koszty ponoszone w związku z prowadzeniem działalności, czyli woda, gaz, prąd, internet, pokój w którym mam laptop z szafką, ratę spłacanego kredytu czy czynsz ?Oczywiście bazując na charakterze pracy pomieszczenia nie są specjalne adaptowane pod działalność - wiadomo laptop można wszędzie postawić i nie wymaga to przeróbki pomieszczenia itd..Dzięki za odpowiedź.PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość do Kamil Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Przede wszystkim to musisz dziallnośc zgłosic w Spółdzielni Mieszkaniowej , nastepnie wydzielić pomieszczenie w miszkaniu pod działalność ( obliczyc w m2) i podzilić czynsz i pozostałe koszty na m2 działalności, wtedy możesz wrzucać wszystko w koszty.Czy mieszkanie jest Twoje ? Jesli nie to trzeba umoe z właścicielem podpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 i przede wszystkim jeśli chcesz wrzucać w koszty zakup mebli czy też opłat za media to musisz pamiętać o tym, aby zgłosić w UM wykorzystywanie określonego metrażu pod działalność gospodarczą i płacić wyższy podatek. Natomiast jeśli nie będziesz tych rzeczy chciał wrzucać w koszty - nie musisz tego zgłaszać w um. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi