Gość AngelaQkapi Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Mam pytanie jestem obecnie w 8 miesiacu ciazy i zatrudniona jestem na umowe o prace na czas okreslony do czerwca 2012 umowa trwala rok i teraz w czerwcu ma sie skonczyc jestem juz od sierpnia 2011 na zwolnieniu lekarskim nie wiem jak to jest z moim urlopem za zeszly rok i za te miesiace do konca umowy nie mam kiedy go wykorzystac gdyz urodze na koniec marca i przejde na macierzynski a umowa konczy sie 10 czerwca czy pracodawca ma obowiacek mi zaplacic za urlop i kiedy powinnam sie o to upominac i czy nalezy zlozyc wniosek o zalegly urlop oraz czy mnie tez obowiazuje zasada wykorzystania urlopu do konca marca ?Prosze o pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość . Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 skoro jestes na zwolnieniu, to nie obowiązuje cię wykorzystanie urlopu. po zakonczeniu macierzyńskiego możesz wykorzystać urlop, jesli pozostały wymiar urlopu przekracza czas trwania umowy pracodawca zobowiązany jest wypłacic ekwiwalent za urlop. Wniosek urlopowy musisz złożyć, o ekwiwalent za niewykorzystany urlop nie musisz składać, pracodawca ma obowiązek go naliczyc i wypłacić w momencie zakończenia umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi