Gość JOANNA Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 CZY KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC PRZY ROZLICZANIU DOTACJI? CHODZI MI O JAKIEŚ DOBRE INTEPRETACJE. Mam kolege, który jest na krusie i prowadzi dg. Rozlicza się w formie ryczałtu od przychodów ew.Złożył wniosek o dofinansowanie z UE, które otrzyma w tym roku i bedzie budował ośrodek / dom wczasowy. Moim zdaniem nie opłaca mu się "przejść" na KPiR bo koszty poniesione będą tylko wydatkami a nie kup. Skoro Unia finansuje mu budowę to dlaczego miałby księgować to w koszty. Za to korzystne będzie dla Niego zarejestrować się jako czynny podatnik VAT.Bardzo proszę o pomoc, może ktoś już spotkał się z rozliczeniem takim, z trafnymi interpretacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lenka Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 hm... ? moim zdaniem wszystko zależny od tego w jakiej wysokości otrzyma w/w dotację ? Ile to będzie procentowo jeżeli 100% to rzeczywiście nie będzie to kosztem ale jeśli np tylko 80 % to te 20 % będzie jak najbardziej kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi