Kategorie
Skocz do zawartości

Umowa na czas zastępstwa po 33 dniach

Gość Katarzyna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Katarzyna
Witam. Mam pracownice której w dniu 30.12 kończy się urlop wypoczynkowy który wybrała zaraz po urlopie macierzyńskim. Za powiedziała że od 02.01.2012 roku pójdzie na zwolnienie lekarskie które chce ciągnąc przez 2 miesiące. Mam pracownika który ją zastępuje i ma umowę do 30.12 i teraz moje pytani brzmi czy ja mogę dalej go zatrudnić na umowę na zastępstwo za tą Panią czy muszę czekać aż jej zwolnienia będą w sumie na 33 dni i po tym okresie zatrudnić osobę na zastępstwo. Nie wiem co robić i w jakiej ustawie tego szukać.

Oj chyba mamy do czynienia z kompletnym brakiem zrozumienia!Z czego ty to wnioskujesz,że masz czekać 33 dni???Nigdzie taki termin przy zatrudnieniu kogos na zastepstwo nie jest określony.Na zastępstwo na czas nieobecności - i wszystko jasne! Nie masz pracownika wiec w to miejsce zastępuje go inny.Co innego jest.....gdybyś nie miała srodków na wynagrodzenie dla tego nowego,to wtedy należy policzyć i pokombinować czy wystarczy,czy poczekać aż "zwolni" srodki chorujaca i przejdzie na ZUS-wski "garnuszek

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...