Gość KE Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam, mam pytanie co zrobić w przypadku błędnie wystawionego rachunku za sprzedaż(jesteśmy zwolnieni z VAT ze wzgledu na wyokośc obrotów). Nigdzie nie mogę znaleść nic na temat korekty do rachunku. Wiem, że odbiorca chce nam zwrócić rachunek z pismem przewodnim, żeby uchroniić się przed naliczeniem przez nas odsetek, poniewaz minął termin płatności. Co więc powinnam zrobić- anulowac ten rachunek, oczywiście po otrzymaniu kopii od odbiorcy i wystawić nowy z nastepnym numerem, czy może wystawić do niego notę?, bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 noty wystawia odbiorca faktury VAT, a nie rachunkuja bym go anulowała tak jak piszesz, i wystawiła poprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pecha.83 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Najlepiej użyj w tym celu jakiegoś programu do wystawienia korekty rachunku. Ja korekty rachunków wystawiam programem Commerbusiness. Pobierzesz go za darmo stąd:www.commerbusiness.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi