Gość krk Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 witam, prowadzę jednoosobową działalność, użytkuję swój prywatny samochód osobowy. Co miesiąc przejeżdżam ok. 2000 km, a limity w prowadzonej kilometrówce pozwalają mi na odliczenie do ok. 2000-2200 zł. Dojeżdżam do klientów praktycznie co dzień ok. 60km w jedną stronę (na większość, ok.60% wyjazdów mam potwierdzenie w postaci umów handlowych z klientami, jednak nie każde spotkanie kończy się podpisaniem umowy więc 40% spotkań jest niepotwierdzonych). Co miesiąc posiadam faktury na paliwo z moim nr rej. na ok. 2000-2200 zł. Czy jeśli wrzucam comiesięcznie w koszty ok. 2000 zł z kilometrówki nie będzie to podejrzane dla urzędu skarbowego? Pytam ponieważ w tym roku prawdopodobnie pierwszy raz wyjdzie mi nadpłata podatku dochodowego i VAT (z paliwa nie odliczałem), więc obawiam się ewentualnej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Dla urzędu skarbowego wszystko jest podejrzane :)Jednak jeśli wszystko masz tak udokumentowane jak to opisujesz to nie powinno być żadnych uwag.Dla swojego spokoju może pomyśl czy nie lepiej wpisać auto jako ŚT, będzie prościej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi