Kategorie
Skocz do zawartości

Nagroda od Ministra Edukacji Narodowej

Gość Olek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dowiedziałam się jako księgowa szkół, że w jednej z nich nauczyciel starał się o przyznanie tej nagrody i ponoć została mu przyznana. Ale jeszcze tych pieniędzy nie dostał. Czy ktoś się orientuje jak wygląda procedura wypłacenia tej nagrody, jaki jest czas oczekiwania. Zanim dana osoba dostanie pieniądze, powinno przjść pismo w tej sprawie.Tak bynajmniej mi się wydaje. Jedyne co wiem,to to że pieniądze mają przyjść na konto szkoły. A jak szkoła te pieniądze ma u siebie przyjąć, czy nie mogą tych pieniędzy przelać bezpośrednio to tego nauczyciela.Czy ktoś orientuje się w tej sprawie, albo zna jakieś strony www na ten temat, bo mi udało się tylko znaleźć Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej.Proszę o pomoc

Najpierw pismo o przyznaniu nagrody, komu i ile. Potem rozmowa z Urzędem i przedstawienie sprawy (może sami coś doradzą). Zwiększenie planu wydatków budżetowych w poszczególnych paragrafach. Następnie wystawienie noty obciążeniowej do MEN na kwotę brutto + pochodne. A przez kogo to już decyzja Urzędu. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam :)

Powinnaś dostać pismo informujace o przyznaniu nagrody. Ja dostałam z Kuratorium informacje o nagrodze MEN dla nauczyciela. Wysłałam note obciązeniową do MEN ( nagroda+ pochodne) z nr konta szkoły. Po wpływie środków na konto zrobimy listę i wypłacimy nauczycielowi. Trwa to ok. 2 tygodni.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...