Gość Jimm Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam...Jak policzyć ile mogę w stanie zarobić... na czysto.Zakładam działalność gospodarczą z normalnym podatkiem 18% (nie jestem VATowcem). Wiem że moge odpisywać różne rzeczy związane z działalnością... ale jak to policzyć ? Ten ZUS jak odliczyć, bo wiem że część jakoś procentowo a inną część troszkę inaczej...Zarabiam z rozliczeniem kwartalnym przykładowo: 1 miesiąc - 4500 zł, 2 miesiąc - 4500 zł, 3 miesiąc - 1000 zł. Z kilometrówki miesięcznie wyjdzie mi ok. 1200 km x 0,83 zł = 996 zł. Jest to moja pierwsza działalność więc mam ulgę dwuletnią na ZUS.Czy ktoś móglby mi pomóc jak to mniej więcej wyliczyć tak by rozliczyć się ze skarbówką poprawnie ? Prosiłbym w przypadku tych 3 miesięcy co napisałem przykładowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qery Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 No jak można być tak naiwnym żeby za pomocą Forum nauczyć się poprawnie rozliczyć i jeszcze żeby US się nie dop...Znajdź człowieku zaprzyjaźnioną duszę która pokaże ci w praktyce jak to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi