Gość kasia Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam. Otrzymałam w formie gratisu 4 miksery które chciałabym sprzedać ponieważ nie potrzebuję takiej ilości do użytku prywatnego. Otrzymałam te gratisy na dokumencie protokole przekazania nagrody. Jesli wpiszę sobie to w pozostałe przychody (8) zapłacę podatek i przy sprzedaży również. Proszę o pomoc jak ująć ten towar aby nie płacić 2 razy. Czy istnieje jakaś inna mozliwość rozliczenia zgodna z przepisami. Bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Raz jeszcze proszę Was o pomoc. Czy tu nie mogę ująć czegoś w KUP? A co z Vatem. Jesli gratisy nie zostały opodatkowane to rozumiem że wprowadzam dowodem wewnętrznym a przy sprzedaży muszę je ująć na kasie fiskalnej i opodatkować. Wiem że temat jest trudny ale liczę na fachowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi