Gość Mada Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Pracuję w jednostce budżetowej.Jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim płatnym przez ZUS ze względu na ciążę. Termin porodu przypada na koniec listopada. Czy to prawda, że muszę przed rozwiązaniem wrócić na kilka dni do pracy, bo inaczej zakład pracy wyda mi zgodę na udzielenie urlopu macierzyńskiego na dwa tygodnie przed porodem?Trochę to pogmatwane, ale księgowa stwiedziła że lepiej będzie dla mnie, ponieważ skróci mi sie urlop macierzyński o te 2 tygodnie jeśli będę do końca na zwolnieniu, pomimo, że na moim wniosku będzie prośba o udzielenie urlopu od dnia produ.Ile przysługuje mi macierzyńskiego po urodzeniu bliźniąt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bb Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Ksiegowa nie ma racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi