Kategorie
Skocz do zawartości

kto ustala wartość nabycia

Gość ania999
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witamJestem pracownikiem księgowości.Dostałam dokument ot przyjęcie środka trwalego z wartością z operatu szacunkowego, a powinn być z wartością nabycia.Dostałam polecenie od przełożonego odszukania dokumentu źródłowego tj. AN i ustalenia wartości. Czy mogę to zrobić sama i sprostować dokumentem PK? Jakie jest Wasze zdanie?

Gość księgowa-zołza
".......Dostałam polecenie od przełożonego....." i wszystko na ten temat WYKONAĆ!!!!!A to że tobie się nie chce,albo uważasz,że powinien zrobić to ktoś inny to.....sprawa marginalna,o tym możesz z koleżanką w przerwie na papierosa pogadać,ale to wszystko.

Do kosztów zakupu środka trwałego dodajemy wszystkie inne koszty związane z zainstalowaniem, przygotowaniem do użytkowania tego środka trwałego.np. kosztów montażu.Jeżeli już środek trwały jest gotowy do użytkowania, sumujemy wszystkie koszty- suma wszystkich kosztów stanowi wartość początkową środka trwałego - i tą kwotę wpisujemy na dokumencie OT

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...