Gość ania999 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 witamJestem pracownikiem księgowości.Dostałam dokument ot przyjęcie środka trwalego z wartością z operatu szacunkowego, a powinn być z wartością nabycia.Dostałam polecenie od przełożonego odszukania dokumentu źródłowego tj. AN i ustalenia wartości. Czy mogę to zrobić sama i sprostować dokumentem PK? Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa-zołza Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 ".......Dostałam polecenie od przełożonego....." i wszystko na ten temat WYKONAĆ!!!!!A to że tobie się nie chce,albo uważasz,że powinien zrobić to ktoś inny to.....sprawa marginalna,o tym możesz z koleżanką w przerwie na papierosa pogadać,ale to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zz Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Do kosztów zakupu środka trwałego dodajemy wszystkie inne koszty związane z zainstalowaniem, przygotowaniem do użytkowania tego środka trwałego.np. kosztów montażu.Jeżeli już środek trwały jest gotowy do użytkowania, sumujemy wszystkie koszty- suma wszystkich kosztów stanowi wartość początkową środka trwałego - i tą kwotę wpisujemy na dokumencie OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi