Gość AMaria Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam, zastanawiam się jak traktować koszty wysyłki zamówionego towaru w hurtowni internetowej. Mam podpisane umowy z kurierami i pocztą polską. Poczta ma usługi zw. Informacja podatkowa enigmatycznie stwierdziła, że: - jeśli działam w imieniu i na rzecz nabywcy to zwrot kosztów przesyłki nie stanowi obrotu i nie umieszczam go na fakturze lub paragonie. To jak w praktyce tego klienta obciążyć?albo- jeśli nie działam w jego imieniu i na jego rzecz to nie wyszczególniam jako odrębnej pozycji tylko cena towaru zawiera ten koszt a tym samym podatek od towarów i usług. I zostaję jak kto głupi bo nie wiem co mam stosować, działam czy nie działam. Kto mi to wyjaśni jak przysłowiowy pastuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Richardzoofe Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 BR Projects. We from Ukraine. https://www.youtube.com/watch?v=G1n69Gki1Io Gadgets that change the world! Start of the campaign in March-April. The first thousand participants will receive gadgets engraved with your name. All gadgets unisex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi