Kategorie
Skocz do zawartości

VAT od kosztów wysyłki w hurtowni internetowej

Gość AMaria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się jak traktować koszty wysyłki zamówionego towaru w hurtowni internetowej. Mam podpisane umowy z kurierami i pocztą polską. Poczta ma usługi zw.

Informacja podatkowa enigmatycznie stwierdziła, że:

- jeśli działam w imieniu i na rzecz nabywcy to zwrot kosztów przesyłki nie stanowi obrotu i nie umieszczam go na fakturze lub paragonie. To jak w praktyce tego klienta obciążyć?

albo

- jeśli nie działam w jego imieniu i na jego rzecz to nie wyszczególniam jako odrębnej pozycji tylko cena towaru zawiera ten koszt a tym samym podatek od towarów i usług.

I zostaję jak kto głupi bo nie wiem co mam stosować, działam czy nie działam. Kto mi to wyjaśni jak przysłowiowy pastuch?

• 6 lat później...
Gość Richardzoofe
BR Projects. We from Ukraine. https://www.youtube.com/watch?v=G1n69Gki1Io Gadgets that change the world! Start of the campaign in March-April. The first thousand participants will receive gadgets engraved with your name. All gadgets unisex

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Dodaj nową pozycję...