Kategorie
Skocz do zawartości

Jakie ogrodzenie?

Randall3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Cześć Wszystkim. Zastanawiam się ostatnio nad tym, jakie ogrodzenie u siebie zainstalować. Tutaj są np. ogrodzenia plastikowe. Co myślicie o nich?

Myślę, że ogrodzenie z plastiku nie zabezpieczy odpowiednio Twojej posesji. Pamiętaj, że ogrodzenie ma nie tylko dobrze się prezentować, ale także pełnić funkcję ochronną. Rynek oferuje wiele rozwiązań: od siatek ogrodzeniowych po panele, murki gabionowe oraz gabiony. Może coś z takiego asortymentu by Cię zainteresowało?

Pozdrawiam

Krzysztof Krysiński

Cześć Wszystkim. Zastanawiam się ostatnio nad tym, jakie ogrodzenie u siebie zainstalować. Tutaj są np. ogrodzenia plastikowe. Co myślicie o nich?

Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić ogrodzenia wykonane ze stali, które są świetnie zabezpieczone powłokami antykorozyjnymi. Taki produkt zapewni spokój Twojej kieszeni na lata :) Bardzo modne są obecnie murki gabionowe wykonane z paneli  Zenturo. Wyglądają bardzo elegancko i stylowo, chronią posesję przed oczami przechodniów i sąsiadów. Idealnie wpisują się w styl eco i industrialny. Murek możesz wypełnić dowolnym materiałem, dzięki czemu na pewno wpasuje się także i w aranżację Twojej działki.

http://www.ogradzamy.pl/site_media/uploads/Murki_gabionowe_Zenturo/188601s_1beka_thumb640x480.jpg

Pozdrawiam

Krzysztof Krysiński

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

No nie wiem, mi się tam plastiki niekoniecznie podobają. Myślałeś nad innymi rodzajami ogrodzeń, czy jesteś zdecydowany na plastik? Jeśli jeszcze się zastanawiasz, to od swojej strony mogę napisać, że dobrze się sprawują ogrodzenia metalowe. Mamy od paru lat ogrodzenie z kątownika (robił nam to wtedy Restalmet, pewnie jeszcze działają). No i poza kwestią wyglądu, jakoś metal wydaje mi się pewniejszym materiałem na ogrodzenie niż plastik, ale to moje zdanie :)

• 6 miesięcy temu...

Na bazie mojego przykładu powiem Ci, że jedynym naprawdę pewnym rozwiązaniem są ogrodzenia metalowe. KONIECZNIE OCYNKOWANE i MALOWANE PROSZKOWO. Dlaczego? Przeżyją i Ciebie i być może nawet Twoje dzieci, to inwestycja na wiele lat, nie do zdarcia. Sam miałem wcześniej drewniane i metal jest bez porównania lepszy. Mi montowała i w ogóle całe ogrodzenia zrobiła firma Ogro. Są dość tani, ogrodzenia wyglądają świetnie, prawie jak kute wink.png Dają 10 lat gwarancji, warto się przyjrzeć www.ogro.pl

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 4 miesiące temu...
Gość robsonnn009

Ogrodzenie plastikowe jest zdecydowanie za słabe. Ja mam u siebie kute i to solidna sprawa (jak ktoś jest z Gdańska to zajmowała się tym firma DB Ogrodzenia). Z pozostałych materiałów które też są według mnie słabe jest drewno bo szybko niszczeje. 

• 1 miesiąc temu...

Bierzcie pod uwagę również ogrodzenia panelowe, przykład - http://fabrykaogrodzen.pl/strona-glowna-oferta/ogrodzenia-panelowe/Moim zdaniem jest w nich sporo pozytywów, ale to sami musicie wszystko ocenić. Kwestia budżetu, oczekiwań, ale też nie tylko. Przecież ogrodzenie ma robić pozytywne wrażenie, prawda?

Ogrodzenia wykonane z betonu odchodzą do lamusa. Teraz zdecydowanie popularniejszym rozwiązaniem są panele ogrodzeniowe, które świetnie wpisują się w aranżację każdej posesji. Przykładem może być system Horizen o poziomym układzie szczebli. Jak podoba Wam się takie rozwiązanie?

http://www.ogradzamy.pl/site_media/uploads/realizacja_horizen_oswiecim_dom_prv_2016/betafence-panele-ogrodzeniowe-horizen-oswiecim-mili_2016_10_25-311_thumb640x480.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Nie podobają mi się ani ogrodzenia plastikowe,ani ogrodzenia z siatki. Zresztą takie ogrodzenia mozna potraktować jako ogrodzenia zastępcze.Do czasu aż nie zdecydujemy się na coś porządniejszego. 

Najlepiej i najbardziej efektownie prezentują się moim zdaniem ogrodzenia kute. Ta firma ma kilka przykładów takich projektów:

http://efekt-metal.pl/galeria-realizacji/bramy-kute-i-ogrodzenia/

Nie podobają mi się ani ogrodzenia plastikowe,ani ogrodzenia z siatki. Zresztą takie ogrodzenia mozna potraktować jako ogrodzenia zastępcze.Do czasu aż nie zdecydujemy się na coś porządniejszego.

A zastanawialiście się nad ogrodzeniem panelowym? Dają też mnóstwo możliwości aranżacji. Możemy zdecydować się wykonać pełne ogrodzenie z paneli lub połączyć je z podmurówką. Dodatkową zaletą paneli jest to, że zapewniają nam bezpieczeństwo, dzięki wąskiemu ułożeniu przęseł paneli. Zobaczcie jak się prezentują. :)

Panele ogrodzeniowe Horizen

http://www.ogradzamy.pl/site_media/uploads/realizacja_dom_prywatny_skala_sportowa_Horizen/betafence-panele-ogrodzeniowe-horizen-mili_2017_05_017-179_thumb640x480.jpg

Mnie sie podobają ogrodzenia z profili stalowych. Trwałe, ale należy pamiętać o zabezpieczeniu antykorozyjnym i odpowiednich kotwach montażowych, ewentualnie drewno połączone z metalem. Można zastosować jedną z tych propozycji http://tekstowy.net/elementy-zlaczne-kategorie-typy-i-przyklady/ żeby ogrodzenie było trwałe.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

• Dodaj nową pozycję...