Kategorie
Skocz do zawartości

Jak ocenić oferty szybkiej chwilówki?

Gość Michał
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zaciągnąć chwilówkę na dowolny cel. Nie mam żadnych kredytów czy długów w firmach pożyczkowych ale mem umowę o pracę na czas, który nie daje mi możliwości na kredyt. Potrzebuje 1000zł na 30 dni. Ofert w internecie jest wiele ale nie potrafię dokonać oceny oferty. Jeśli jedna oferta jest tańsza, to jest jakiś haczyk, a jak druga jest drożna to umową bardziej korzystna. Zaproponowano mi pożyczkę w Daiglob.eu i z tego co widzę to jest tania jak na chwilówkę ale chciałbym poznać jakieś opinie lub propozycje osób, które miały do czynienia z chwilówkami. 

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

trzeba pamiętać ze w niektórych oferach są ukryte koszty które wychodzą dopiero potem na szybkigrosz.pl nie ma zadnych ukrytych kosztów umawiasz się z inwestorem na konkretny procent i tyle cię kosztuje cała pożyczka

Chce zaciągnąć chwilówkę na dowolny cel. Nie mam żadnych kredytów czy długów w firmach pożyczkowych ale mem umowę o pracę na czas, który nie daje mi możliwości na kredyt. Potrzebuje 1000zł na 30 dni. Ofert w internecie jest wiele ale nie potrafię dokonać oceny oferty. Jeśli jedna oferta jest tańsza, to jest jakiś haczyk, a jak druga jest drożna to umową bardziej korzystna. Zaproponowano mi pożyczkę w Daiglob.eu i z tego co widzę to jest tania jak na chwilówkę ale chciałbym poznać jakieś opinie lub propozycje osób, które miały do czynienia z chwilówkami. 

Nigdy nie ufałem specjalnie takim środkom wzbogacenia, później 2 razy się traci :(

Moim zdaniem chwilówki czy pożyczki pozabankowe nie są takie złe (poza tymi oczywiście z mega oprocentowaniem poprzez które ludzie popadają w długi). Sam swego czasu miałem sytuację kiedy pomimo pracy na etat i ze stałą pensją (choć z najniższą krajową) nie mogłem w żadnym banku dostać kredytu bo miałem zbyt niską zdolność kredytową. Wtedy slorzystałem z usług firmy pożyczkowej, na moje szczęście sprawdzonej i można rzec uczciwej. Zaciągnięta pożyczkę po jakims czasie spłaciłem i później już nie miałem potrzeb by pożyczac pozabankowo. Mj przykłąd więc pokazuje że pożyczki pozabankowe są potzreben tylko trzeba z nich korzystać z główą a przede wszystkim spłacać raty terminowo co pozwoli nam uniknąć nie potrzebnych problemów. Trzeba też korzystać z wyłącznie sprawdznych ofert i takie które od dawna są w sieci jak choćby zgromadzone na http://www.nachwilke.com

Jeżeli już decydujemy się na chwilówkę warto wcześniej sprawdzić która będzie dla nas najbardziej korzystna np. przeglądając ostatnie rankingi chwilówek - tutaj mamy jeden z ostatnich takich rankingów z kwietnia 2015.

Ofert tego jest dużo ale praktycznie każda z ofert różni się kosztami no i aktualnymi promocjami np. chwilówka za 0 zł na 30 dni (dostępna w wielu firmach jak Vivus, Via SMS itp.) czy pożyczka za 10 zł na 60 dni (Wonga).

• 2 tygodnie później...

Vivus ma teraz ciekawą oferte dla nowych klientów. Do 1600zł i max do 30 dni nic nie płacimy. Opisana to jest na przykład tutaj: http://www.opieniadzach.com.pl/chwilowki/pozyczka-za-0zl/

Jednak (i nie tyczy się to tylko chwilówek) warto przed podjęciem jakichkolwiek decyzji dokładnie przeczytać umowę!!!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja bym się bała brać chwilowke. Od znajomych, którzy się skusili na taką opcję nie słyszłam nic dobrego.  Poza tym jest tyle dobrych stron odnośnie kredytów.  Nawet ostatnio przeze mnie wyczajona strona offerunt – nie trzeba podawac dokładnych danych (ja podałam tylko kod pocztowy), przychodzi  kilka ofert od doradców i  można sameu zadeycować, co jest najważniejsze – czy wysokość raty, czy okres  spłaty. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...