Gość Gość Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam, Mam pytanie dotyczące rzeczy zakupionych dla dziecka. Mąż sukcesywnie co jakiś czas "zostawia" u siebie rzeczy córki, z których już wyrosła (odzież, rowery, hulajnogi itp.) twierdząc, iż ma do tego prawo, gdyż zakupione zostały za "jego" alimenty. Owe przedmioty najprawdopodobniej sprzedawane są przez niego dalej. Aktualnie zabrał dziecku rower, gdyż wiedział, że zamierzam kupić jej nowy. Rower był prezentem urodzinowym córki od moich przyjaciół. Tak samo postąpił z kombinezonem zimowym, który kosztował mnie ponad połowę wartości jego części alimentacyjnej. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Rower, a właściwie jego kradzież, zamierzam zgłosić jutro na policję (posiadam sms'y, w których pisze mi, iż odda rzeczy, jeśli po ich sprzedaży podzielę się z nim połową zarobionych pieniędzy, więc ewidentnie przyznaje, że jest w stanie posiadania tychże rzeczy), a co z odzieżą? Także mogę zgłosić to jako kradzież? Z góry dziękuję za pomoc. PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam,Mam pytanie dotyczące rzeczy zakupionych dla dziecka. Były mąż sukcesywnie co jakiś czas "zostawia" u siebie rzeczy córki, z których już wyrosła (odzież, rowery, hulajnogi itp.) twierdząc, iż ma do tego prawo, gdyż zakupione zostały za "jego" alimenty. Owe przedmioty najprawdopodobniej sprzedawane są przez niego dalej. Aktualnie zabrał dziecku rower, gdyż wiedział, że zamierzam kupić jej nowy. Rower był prezentem urodzinowym córki od moich przyjaciół. Tak samo postąpił z kombinezonem zimowym, który kosztował mnie ponad połowę wartości jego części alimentacyjnej. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Rower, a właściwie jego kradzież, zamierzam zgłosić jutro na policję (posiadam sms'y, w których pisze mi, iż odda rzeczy, jeśli po ich sprzedaży podzielę się z nim połową zarobionych pieniędzy, więc ewidentnie przyznaje, że jest w stanie posiadania tychże rzeczy), a co z odzieżą? Także mogę zgłosić to jako kradzież?Z góry dziękuję za pomoc.PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi