Admin Moja Firma Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Odbiór własnego mieszkania od dewelopera to ważna chwila dla każdego, kto starał się o swoje cztery kąty. Przeniesienie własności nieruchomości na nabywcę wiąże się ze spełnieniem kilku obowiązków przez dewelopera. Z procedury odbioru sporządzany jest protokół, do którego nabywca może zgłaszać wady nieruchomości. Jaką odpowiedzialność za wady ponosi deweloper? Powrót do artykułu: Odbiór mieszkania od dewelopera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorota Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 My sie tez zdecydowalismy na zakup mieszkania w Gdyni na Pogorzu w inwestycji Shiraz. Bez najmniejszych problemow ze strony dewelopera, wszystko na czas i zgodnie z umową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalgorzataM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 To mieliście fart - dzisiaj deweloperzy kombinują nieźle czasami,i o ile szczęście mają ci, którym deweloper nie splatuje zanim w ogóle zbuduje mieszkanie, o tyle Ci, którzy już stoją przed sprawą jego odbioru to mogą miec niezłe kłopoty - bo takie sztuczki i niedociągnięcia potrafią dew. robić, że człowiek jak nie ma budowlanego wykształcenia albo jak nie weźmie za 500 zł firmy na odbiór mieszkania - np w Wawie taka mocna jest deconova w wychwytywaniu niedociągnięć, albo nie zatrudni na parę godzin inspektora budowlanego, to potem może kupę kasy wydac na różnego rodzaju remonty...Na 2 babka wróżyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Moim zdaniem warto poczytać w internecie na co zwrócić uwagę podczas odbioru technicznego. Jeżeli jednak nie czujemy się na siłach i nie posiadamy podstawowych narzędzi jak dalmierz, kątownik to zatrudnijmy specjalistę. Przy kosztach urządzenia, remontu itd to będzie jeden z najmniejszych kosztów a gwarantuje spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrycjusz Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Na stronie InfoDeweloper znajdziesz odnośnik do informacji na co zwrócić uwagę przy odbiorze mieszkania od dewelopera. Na pewno na taki odbiór warto przegotować się specjalnie, aby później nie było żadnego problemu a jak wiadomo, zawsze jakieś nieprawidłowości mogą się przytrafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benka Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ta deconova to ponoć rzeźnicy jeśli chodzi o wytykanie deweloperom błędów.Przypierniczają sie o wszystko.No ale jak ktoś chce mieć chatę jak żyleta, to w sumie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norma23 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja korzystałam z usług tej firmy - zobacz. Eksperci godni polecenia, wykryli kilka usterek, których nei spoóśb było zoabczyc gołym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Okulska Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Heheheh, chyba bardziej do mnie przemawia "rzeźnicy" jak to napisałaś o tej deconovie, niż "eksperci". Bo ja firma odbierajaca mieszkania od deweloperów ma posłuch i deweloperzy sami ich nie lubią, to dla klienta jest to akurat mega dobry sygnał. Sprawdziłam w guglu - rzeczywiście jest jak pisałaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi