Gość aleksaner_wielki Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Widziałem w internecie wiele rozwiązań dotyczących włączania światła. Nie mogę się zdecydować pomiędzy włącznikami klasycznymi (są najtańsze), a dotykowymi lub akustycznymi. Zastanawiam się nad ich plusami i minusami. Czy macie może jakieś doświadczenie z nietypowymi włącznikami światła? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja mam klasyczne i takie mi w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snt Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Wiesz co te akustyczne czasami bywają denerwujące. Wszystko też zależy czy wiesz czemu ma Ci takie coś słuzyć? Jeśli chcesz wymyślać to mimo wszystko poszedłbym jeszcze dalej w kierunku takich rozwiązań jak chociażby system Fibaro - http://www.fibaro.com/pl i to nie tylko w kontekście światła, ale zarządzania całą automatyką w domu. Rozwiązanie o tyle dobre, że przykładowo będąc w łóżku czy po za domem spokojnie możesz wyłączyć światła w domu za pomocą telefonu i tutaj widzę jakiś sens, a wybieranie jakiś dziwnych włączników czy systemów akustycznych często przynoszą dużo więcej problemów niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbara78 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Ja też mam te klasyczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 To chyba najlepsza opcja. Nie ma co kombinować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek72 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Ciekawa sprawa te akustyczne, jest taki sprzęt z Ospela, jeszcze nic nie zakładałem, ale badałem temat. Na razie mam klasyczne, dobrze się sprawują, więc gdybym miał zmienić to przemyślałbym tą markę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlena_N Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 my mamy taki najzwyklejszy z marketu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Aż taka wygodna nie jestem, że instalować włącznik, który reaguje na klaśnięcie na przykład :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia00 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Fajne są takie ściemniacze, że stopniowo światło się reguluje pokrętłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekeL Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Chyba najlepsze są takie zwykłe. Teraz praktycznie do każdego pomieszczenia można wybrać co ładnego i pasujacego do wystroju. A jak się zepsują to nie szkoda wyrzucić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybor Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 O tak, ściemniacze to fajny pomysł. Myślę o zamontowaniu takich, ale do remontu jeszcze u mnie daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welonis Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Ogólnie drogie sprawy są te wykończeniowe wyłączniki i kontakty ja sobie takie zestawy kupowałem ale koniecznie białe bym brał bardzo dobrze wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość francko Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Biel bardzo uniwersalna, ale myślę, ze można trochę bardziej 'poszaleć' i sobie dopasować do wnętrza kolorem, czy ogólnie wyglądem. no i rzeczyiwście, jak się podliczy cały dom na przykład, to już trochę poważniejsza kwota zaczyna wychodzić, lepiej już zainwestować w jakąś lepszą markę niż brać co popadnie, akurat Ospel warto rozważyć, polska produkcja i jest jakaś jakość tego sprzętu który oferują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ja bym wybrał klasyczne włączniki (mechaniczne), ale może z jakąś fajniejszą oprawką. Białe zwykłe mi się trochę przejadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 U mnie też są klasyczne, z Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aligru Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Wszystko zależy od wystroju wnętrza. U mnie np. w salonie mamy nieco designierski styl i zdecydowaliśmy się na nieco wymyślny wzór włączników. Wybór teraz jest taki, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jakby ktoś nie wiedział, jak podłączyć osprzęt, to warto zajrzeć do tego poradnika: https://el12.pl/poradniki/jak-zamontowac-wlacznik-swiatla-154fajnie, jasno wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi