Kategorie
Skocz do zawartości

Włącznik światła - jaki wybrać?

Gość aleksaner_wielki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aleksaner_wielki

Widziałem w internecie wiele rozwiązań dotyczących włączania światła. Nie mogę się zdecydować pomiędzy włącznikami klasycznymi (są najtańsze), a dotykowymi lub akustycznymi. Zastanawiam się nad ich plusami i minusami. Czy macie może jakieś doświadczenie z nietypowymi włącznikami światła? Proszę o pomoc!

• 1 miesiąc temu...

Wiesz co te akustyczne czasami bywają denerwujące. Wszystko też zależy czy wiesz czemu ma Ci takie coś słuzyć? Jeśli chcesz wymyślać to mimo wszystko poszedłbym jeszcze dalej w kierunku takich rozwiązań jak chociażby system Fibaro - http://www.fibaro.com/pl i to nie tylko w kontekście światła, ale zarządzania całą automatyką w domu. Rozwiązanie o tyle dobre, że przykładowo będąc w łóżku czy po za domem spokojnie możesz wyłączyć światła w domu za pomocą telefonu i tutaj widzę jakiś sens, a wybieranie jakiś dziwnych włączników czy systemów akustycznych często przynoszą dużo więcej problemów niż pożytku. 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Biel bardzo uniwersalna, ale myślę, ze można trochę bardziej 'poszaleć' i sobie dopasować do wnętrza kolorem, czy ogólnie wyglądem. no i rzeczyiwście, jak się podliczy cały dom na przykład, to już trochę poważniejsza kwota zaczyna wychodzić, lepiej już zainwestować w jakąś lepszą markę niż brać co popadnie, akurat Ospel warto rozważyć, polska produkcja i jest jakaś jakość tego sprzętu który oferują

• 1 rok później...
  • 5 tygodni później...
  • 1 rok później...

Wszystko zależy od wystroju wnętrza. U mnie np. w salonie mamy nieco designierski styl i zdecydowaliśmy się na nieco wymyślny wzór włączników. Wybór teraz jest taki, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jakby ktoś nie wiedział, jak podłączyć osprzęt, to warto zajrzeć do tego poradnika: https://el12.pl/poradniki/jak-zamontowac-wlacznik-swiatla-154fajnie, jasno wszystko opisane. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...