Gość Magda Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam, chciałabym zapytać, czy mogę w jakikolwiek sposób "pogonić" developera, od którego kupiłam mieszkanie? Termin zakończenia budowy minął już kilka miesięcy temu, a prace posuwają się w ślimaczym tempie. Czy mogę żądać zapłaty kary za nieterminowe wykonanie umowy? Zapłaciłam już całą należną kwotę za mieszkanie. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forted Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja miałem może nie identyczny, ale podobny kłopot z budową domu, ponieważ niestety, ale ekipa budowlana wynajęta przeze mnie i przez żonę strasznie opóźniała prace. W końcu po prostu zmieniliśmy na inną i od tamtej pory prace znacząco przyspieszyły. Przy okazji chciałem się podpytać forumowiczów, co sądzicie na temat biokominków, na przykład takich - https://kratki.com/sklep/pl/category/6/biokominki/ Mogą być dobrą dekoracją domów? Będę wdzięczny za każdą rzeczową i poważną podpowiedź, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 myślę, że warto poczekać nigdy nie da sie dokladnei oszacowac co do tygodnia lub miesiaca kiedy skonczy sie budowa jak to trwa np 3 lata, ale niektore firmy sa "punktualne". Powstało niedawno osiedle Miasteczko Wawer i chyba nie bylo zadnych opóźnień, warto sie zainteresowac, piekne mieszkania z widokiem na las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi