Kategorie
Skocz do zawartości

Opóźnienia na budowie

Gość Magda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałabym zapytać, czy mogę w jakikolwiek sposób "pogonić" developera, od którego kupiłam mieszkanie? Termin zakończenia budowy minął już kilka miesięcy temu, a prace posuwają się w ślimaczym tempie. Czy mogę żądać zapłaty kary za nieterminowe wykonanie umowy? Zapłaciłam już całą należną kwotę za mieszkanie. Proszę o odpowiedź.

• 2 lata później...

Ja miałem może nie identyczny, ale podobny kłopot z budową domu, ponieważ niestety, ale ekipa budowlana wynajęta przeze mnie i przez żonę strasznie opóźniała prace. W końcu po prostu zmieniliśmy na inną i od tamtej pory prace znacząco przyspieszyły. Przy okazji chciałem się podpytać forumowiczów, co sądzicie na temat biokominków, na przykład takich  - https://kratki.com/sklep/pl/category/6/biokominki/ Mogą być dobrą dekoracją domów? Będę wdzięczny za każdą rzeczową i poważną podpowiedź, z góry dzięki.

• 2 miesiące temu...

myślę, że warto poczekać nigdy nie da sie dokladnei oszacowac co do tygodnia lub miesiaca kiedy skonczy sie budowa jak to trwa np 3 lata, ale niektore firmy sa "punktualne". Powstało niedawno osiedle Miasteczko Wawer i chyba nie bylo zadnych opóźnień, warto sie zainteresowac, piekne mieszkania z widokiem na las 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...